BMW M2 Competition sa brutalnim V8 Hellcat agregatom

Na prošlom SEMA događaju predstavljeni su brojni neverovatni automobili, toliko mnogo da ih je jednostavno veoma teško sve nabrojati...

Međutim, jedan od projekata koji se definitivno provukao ispod radara jeste neverovatni 2020 BMW M2 Competition model opremljen Hellcat motorom. M2 Competition se smatra jednim od najboljih nemačkih modela performansi, koji u fabričkoj formi stiže sa trolitarskim šestocilindrašem duplog turbo-punjenja, zaduženim za stvaranje 405 ks i 550 Nm obrtnog momenta. Za većinu ljudi, ovo je više nego dovoljno snage, ali za vlasnika ovog posebnog modela, definitivno nije. Zbog toga je Hellcat motor ušao u čitavu priču.

Od kada je FCA grupacija kreirala svoj superčardžer V8 motor zapremine 6,2 litara, ugradivši ga u Challenger Hellcat i Charger Hellcat modele, on se pokazao posebno popularan među tjunerima i svima koji tragaju za epskim menjanjima motora. Na veliko iznenađenje, veliki V8 agregat savršeno staje u motorni prostor M2 Competition modela, iako je u ovom slučaju njegov vlasnik morao da ugradi čvrste, dodatne nosače kako bi ostao stabilan na mestu. Ova zver pumpa 707 ks i 881 Nm obrtnog momenta, što je više nego što nam ikada u životu može biti potrebno.

Uparen sa ovim V8 motorom stiže i Sadev sekvencijalni menjač, što ga čini svega drugim Hellcat napajanim modelom u pratnji ovog menjača. Kako je vlasnik ove zveri izjavio u videu koji možete videti ispod, brojne modifikacije kreirane su posebno kako bi ovaj M2 Competition postao ubitačno trkačko oružije.

Na primer, ova mašina poseduje StopTech kočioni sistem sa šestoklipnim kleštima napred i četvoroklipnim pozadi. Automobil je postavljen na ojačane 18×10 točkove na sve četiri strane i dolazi opremljen podesivim vešanjem, posebnim prednjim branikom, haubom, krovom, poklopcem gepeka i fiksiranim zadnjim krilom od ugljeničnih vlakana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @soco_cars_and_track

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group