BMW M2 Competition sa 850 konja u test vožnji na autobanu

BMW M2 Competition predstavlja jedan od najprefinjenijih sportskih automobila kreiranih od strane kompanije BMW u poslednjih nekoliko godina...

Napajan trolitarskim inlajn šestocilindrašem, duplog turbo punjenja, M2 Competition stvara 405 ks u fabričkom formatu, što je sasvim dovoljno za automobil značajno manji od M3 i M4 rođaka. Međutim, nekoliko vlasnika smatra da im je potrebno nešto više iz S55 jedinice njihovog M2 Competition automobila, dok posebni primerak koji vam predstavljamo poseduje brutalnih 850 km/h.

Ovaj M2 Comtepition nabudžio je tjuning brend HC-Performance, a kako bi ga propisno testirao, kanal AutoTopNL izašao je sa njim na otvoreni pravac nemačkog autobana i predstavio njegove performanse u punom sjaju. Kao što možete zamisliti, automobil razvija brzinu pri neverovatnom rejtingu i izgleda kao da ga je veoma lako doterati do samih granica.

Na klipu nema reči o vremenima ubrzanja za ovu posebnu mašinu, ali deluje kao da mu je od sto do dvesta potrebno oko 4,5 sekundi. Automobil je opremljen automatskim menjačem umesto šestostepenim manualnim sa kojim je M2 takođe dostupan, ali uprkos tome i činjenici da ga je novo vešanje učinilo nešto tvrđim i truckavijim, verujemo da je ovaj model više nego interesantan prilikom vožnje.

BMW se trenutno nalazi na sredini razvojnog procesa svoje sledeće generacije M2 modela, a kako smo do sada mogli da saznamo, nova serija će takođe posedovati trolitarski šestocilindraš duplog turbo punjenja, ali će on razvijati 480 ks, što znači da će imati više snage od novih M3/M4 mašina sa 437ks, ali manje od njihovih verzija sa 503 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group