Bentley Mulliner predstavlja unikatno izdanje Bentayga modela

Inspirisan kineskom bojom čistoće, Bentley Mulliner kreirao je elegantni, unikatni Bentayga Hybrid model, za jednog zaista važnog klijenta…

Zeleni automobil o kom govorimo zvanično je predstavjen na Shanghai Motor Show sajmu i dolazi kao izuzetni primer umeća Bentley Mulliner odseka. Veličanstveni unikatni automobil dobio je eksterijer finiširan Viridian bojom, tamnom smaragdnom nijansom koja potiče iz Mulliner Extended asortimana. Eksterijer je potom akcentovan 22’’ Mulliner Driving Specifications točkovima, pri čemu svaki od njih ima detalje Viridian boje.

Enterijer kreiran po meri dobio je Cumbrian Green nijansu, odgovarajuće piano akcente i kontrastne šavove, koji naglašavaju kvalitet izrade. Preko sto metara jarko belih ručno šivenih niti naglašava umeće slavnog brenda i pažnju posvećenu detaljima, koja je takođe reflektovana na enterijeru vrata, poleđinama sedišta i piano Cumbrian Green furnirima sa unikatnim oblogama.

U skladu sa Bentley Beyond100 strategijom, koja naglašava njihovu želju da postanu globalni lider u industriji održive luksuzne mobilnosti, novi Bentayga Hybrid je jedan od dva hibridna modela lansirana ove godine, dok će čitav Bentley asortiman biti ponuđen sa hibridnim pogonskim sklopovima do 2023.godine. Novi Bentayga Hybrid je treći model u najuspešnijem portfoliju luksuznih SUV automobila, koji je ovaj segment ikada video.

Sve nijanse zelene

U kineskoj kulturi, zelena boja predstavlja čistoću, regeneraciju, nadu, harmoniju i rast. Upravo to je stimulisalo Bentley Mulliner odsek prilikom kreiranja unikatnog automobila. Tamnozelena boja reflektuje prirodu i fundamentalno ima umirujući efekat, što doprinosi inherentnom spokoju koji donosi tihi električni rad pogonskog sklopa Bentayga Hybrid modela. Štaviše, nijanse zelene koje je klijent naručio inspirisane su britanskom periferijom, a posebno Lake distriktom.

Eksterijer modela okarakterisan je Viridian bojom, koja predstavlja misteriozni, tamno smaragdni ton, originalno kreiran za EXP 10 Speed 6 koncept. U pitanju je tamna nijansa prolećno zelene, koja je u ovom slučaju ispunjena česticama ćilibara i zlata, predstavljajući otelotvorenje osećaja luksuza. Tamna ahat zelena, u kombinaciji sa svetlozelenom i plavim podtonovima stvara iluziju dubine i dimenzije, koje savršeno odgovaraju linijama Bentayga modela.

Enterijer automobila dobio je Cumbrian Green kožu, koja savršeno prati Viridian eksterijer. Ova nijansa predstavlja modernizaciju i osveženje Spruce Green tona sa nešto savremenijim osećajem.

Kontrolna table pravljena po meri

Kako bi komplementirali bojama viđenim u čitavom automobilu, Bentley Mulliner je enterijerne bordure i furnire dekorisao Cumbrian Green kožom, što pomaže u kreiranju spokojne atmosfere, koja će imati dejstvo i na vozača i njegove saputnike, naglašavajući prostrani enterijer i povezanost sa prirodom. Sa 103 dostupne opcije, klijenti imaju veliki izbor kada se radi o kreiranju bespoke enterijera, koji na savršen način reflektuje njihovu ličnost.

Osim toga, Bentley Mulliner je kreirao izuzetni ručno izrađeni dizajn putničkog dela, koristeći metalne obloge – ovaj geometrijski dezen asocira nas na EXP 100 GT concept automobil, koji je otelotvorenje održive vizije budućnosti veličanstvenog brenda.

Izuzetna pažnja posvećena detaljima

Kroz Bentley Mulliner Personal Commissioning Guide, klijenti mogu personalizovati svoje automobile do najsitinijih detalja, stvarajući konfiguraciju koja je zaista individualna i pogodna za njihovu ličnost.

Kao kontrast Cumbrian Green enterijeru, Bentley Mulliner je dodao bele akcente čitavom automobilu, naglašavajući njegove prefinjene linije. Proces ručne dekoracije Bentayga kabine zahteva čak 44 sata rada.

Prilikom ulaska u vozilo, vozač i njegovi saputnici pozdravljeni su od strane osvetljene Mulliner oznake. Luksuzni detalji nastavljaju se u enterijeru. U zadnjem delu centralne konzole nalazi se integrisani hladnjak, koji su dizajnirali Bentley Mulliner majstori, a koji uključuje staklena vrata, odvojeni i osvetljeni prsten za hlađenje flaša i dve bespoke, ručno izrađene Cumbria Crystal čaše.

Elektrifikacija Bentley majstorije

Dizajn eksterijera novog Bentayga asortimana u celosti je osvežen u poređenju sa prethodnom generacijom, kako bi nastao daleko moderniji i svrsishodniji automobil. Svaki panel prednjeg i zadnjeg dela je izmenjen, zarad dobijanja čistijeg i modernijeg izgleda. Veća, matriks rešetka hladnjaka sada je uspravna, dok su novi inteligentni LED matriks farovi dobili Bentley dizajn, inspirisan kristalima. Zadnji deo je u potpunosti redizajniran, tako da sada uključuje novi branik sa enkapsuliranim pozicionim svetlima i prostorom za registarsku oznaku.

Novi Bentayga Hybrid donosi beskrajni spokoj i održivu mobilnost u moćni Bentayga asortiman. Sa progresivnom, novom tehnologijom, automobil ubrzava od nula do sto kilometara na čas za 5.2 sekunde, sa maksimalnom brzinom od 255 kilometara na čas. Možemo slobodno reći, Bentley nikada ne pravi kompromis kada se radi o performansama, luksuzu ili efikasnosti. Sa inovativnim električnim i 3.0 litarskim V6 motorima ispod haube, ovaj automobil nudi jedinstveno iskustvo vožnje, koje je definisano visokim nivoom komfora, snage i performansama, što se od ovog brenda i očekuje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group