Audi S8 Plus

Više slika

Više slika

Audi je otkrio novu verziju S8 modela, koji je nazvan S8 Plus, a nudi povećane perforamanse...

 

Poboljšani 4.0 Twin Turbo V8 sada dolazi sa 605ks, što je čak 85ks više od regularnog S8 modela i 700Nm obrtnog momenta, sa dodatnom overboost funkcijom koja povećava ovu cifru na 750Nm. 

Ova dodatna snaga dolazi iz nove kontrolne jedinice motora koja koristi nove opcije, kao i modifikovani izduvni sistem i optimizovanu geomtriju turbo punjača. 

Sva snaga ide kroz osmostepeni tiptronic menjač, koji šalje snagu na sva 4 točka, a S8 Plus je sposoban da od 0 do 100km/h stigne za 3,8 sekundi, a maksimalna brzina je limitirana na 305km/h. Quattro pogon na sva četiri točka dolazi sa sportskim diferencijalom, podesivom suspenzijom i dinamičkim upravljanjem. 

Povećana maksimalna brzina je deo Audijevog Dynamic paketa, koji je standardna opcija na Nemačkom tržištu. Paket obuhvata i ogromne karbonske kočnice kao i drugačiji izduvni sistem. 

Novi Audi S8 Plus možete da razlikujete vizuelno zbog tamnijih zadnjih svetala, crnog difuzora, dok je Floret Silver boja ekskluzivna za ovaj model. Kupci mogu da se odluče da delove kao što je zadnji spojler u karbonu i slično. Prednja maska je ofarbana u crno. 

Što se tiče kabine S8 Plus dolazi sa crvenim šavovima u crnom enterijeru, koji je u potpunosti od kože, a tu su i detalji od aluminijuma u piano crnoj boji. 

Cena novog Audija S8 Plus će biti 145 200€ za osnovni model u Nemačkoj, a prodaja kreće u novembru. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group