Ares Design želi da oživi Ferrari 250 GTO liniju

Više slika

Više slika

Kompanija Ares Design, specijalizovana u izgradnji karoserija, vođena rukom bivšeg direktora kompanije Lotus, Denija Bahara, planira da proizvede modernu reinkarnaciju ikoničnog modela Ferrari 250 GTO...

Ove vesti dolaze direktno iz Italije, a tamošnji mediji predstavili su zvanične rendere automobila koji će biti kreiran za jednog neimenovanog privatnog kupca.

Ukoliko ovaj projekat dobije zeleno svetlo, Ares Design planira da proizvede ograničenu seriju ne manju od deset primeraka. Cene automobila biće nešto ispod milion evra, a uključivaće Ferrari F12 ili 812 Superfast kao donore. Ovo znači da će redizajnirana, modernizovana i ponovo rođena linija 250 GTO biti opremljena V12 motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, dobrim za 730 ili 789 ks, u zavisnosti odabranog donora.

Ares Design ovim potezom možda postane veoma kontraverzna tema među ljubiteljima i kolekcionarima kompanije Ferrari, jer je 259 GTO ipak najikoničniji automobil ove marke ikada. Štaviše, originalni modeli trenutno poseduju titulu najskupljih na svetu. Direktor kompanije WeatherTech, Dejvid Meknil, navodno je platio oko 70 miliona dolara kako bi sebi priuštio jedan od 36 preživelih originala, dok je drugi primerak postao najskuplji automobil kupljen na aukciji, koja se zaustavila na 48,4 miliona dolara.

"Mi želimo da kreiramo malu seriju ovih automobila", izjavio je direktor kompanije Ares, Deni Bahar. "Mogli bismo da predstavimo prvi model u roku od godinu dana, a po mom mišljenju, 250 GTO predstavlja najikoničniji automobil ikada proizveden, ali i sveti gral auto industrije. Možda će ljudi pomisliti da određene modele ne bi trebalo ponovo oživljavati. Mi ćemo dobro razmotriti sve faktore, naravno."

Bahar tvrdi da ovi skečevi i dalje predstavljaju radove u toku, ali dodaje da se proporcije neće menjati i da će njihov klijent definitivno dobiti sve prefinjene detalje za koje su zaduženi dizajneri kompanije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group