Retki AMG SLS sa 622 ks i manje od 300 pređenih kilometara

Mercedes-AMG je oduvek bio zadužen za kreiranje nekih od najokorelijih modela svih vremena, dok linija SLS AMG Black Series predstavlja jedan od najboljih primera...

Ova posebna jedinica ponuđena je na prodaju putem Mechatronik kuće u Nemačkoj i isporučena je svom prvom i jedinom vlasniku novembra meseca 2013. godine. Mašina koju vidite predstavljala je deo privatne kolekcije dugi niz godina i sada se pojavila na tržištu sa svega 282 pređena kilometra ispod kaiša, što je čini SLS AMG Black Series modelom sa najmanjom kilometražom na koji ikada možete naići. Naravno, ova kilometraža i muzejsko stanje automobila dolaze po astronomskoj ceni od 654.500 evra.

Eksterijer ovog neverovatnog automobila finiširan je u berloj boji, koja se proteže širom prednje maske i oko trokrakog znaka napred. Ovaj AMG je postavljen na originalnim srebrno/crnim alu točkovima i poseduje zlatna kočiona klešta.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series je predstavljen kao ultimativna verzija SLS linije na LA Auto Show sajmu automobila 2012. godine. Inžinjeri brenda AMG dodatno su tjunirali brutalni V8 motor unutrašnjeg sagorevanja i zapremine 6,2 litra kako bi stvarao 622 ks pri 7.400 rpm i 635 Nm obrtnog momenta. Glavne promene na ovoj jedinici uključuju ugradnju potpuno redizajniranih ventila i modifikovane radilice adaptirane geometrije i optimizovane valjke podizača.

Black Series je takođe i lakši model za sedamdeset kilograma od standarne linije zahvaljujući ekstenzivnoj upotrebi plastike ojačane ugljeničnim vlaknima. Mercedes nikada nije objavio koliko je primeraka ove serije kreirano, ali se smatra da je svetlost dana ugledalo svega nekoliko stotina jedinica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group