AMG GT Black Series dobija novi paket za još bolji izgled i performanse

Više slika

Više slika

Točkovi sa centralnim bravama jednog trenutka prešli su sa trkačkih staza na tvrdokorne sportske automobile perfomansi i egzotične modele, sa Mercedes-AMG GT Black Series linijom koja je odnedavno postala deo ove svite, dobivši svoj ekskluzivni komplet…

Bitno je naglasiti da ovo nisu modeli točkova koji stižu iz fabrike, već su dostupni zahvaljujući kompaniji Wheelsandmore, koja ih je ponudila trokrakoj zvezdi u nekoliko nijansi i boja, sa razmerama od 9×20 inča napred i 12×20 inča na zadnjoj osovini, opremljene Michelin S-Cup2 285/30 i 335/30 pneumaticima, napred/pozadi.

Nazvane UD-1, prednje felne kompleta teže devet kilograma, dok su zadnje teške dvanaest, dolaze u aluminijumsko magnezijumskoj leguri i poseduju centrlalnu postavku sa šrafom u sredini, zaključavanjem kontra navoja, adapterom zavrtnja - kreiranog od istog materijala kao i šraf, zajedno sa magnetnim polopcem brave. Sa tjunerovim logom u sredini, ovi točkovi poseduju TUF sertifikat u Nemačkoj, gde komplet ovakvih modela poseduje cenu od 16.557 evra, sa uključenim porezom.

Komplementirajući izgled AMG GT Black Series modela, u paketu dolaze i redizajnirana kočiona klešta, dostupna u različitim bojama, dok kompanija Wheelsandmore takođe radi i na sporstkom izduvnom sistemu posebno dizajniranom za predivne automobile iz ove serije.

Pored točkova i kočionog sistema, ova AMG GT Black Series dolazi sa kontrolnom jedinicom dostupnom od strane tjunera, namenjenoj podizanju snage moćnog V8 motora na 778 ks i 870 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno kako bi superautomobil nemačkog proizvođača dostigao brzinu do 336 km/h.

Redi poređenja, standardni model, sa 720 ks i 800 Nm obrtnog momenta startuje sa cenom od 273.535 evra i razvija maksi malnu brzinu od 325 km/h. Za ubrzanje do sto iz mesta ovoj liniji potrebno je 3,2 sekunde, sa nešto manje od devet sekundi kako bi razvila dvesta.

N.Đ.

Foto: Wheelsandmore

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group