Mercedes AMG E63 S - hiperkaravan sa 712 ks

Više slika

Više slika

Sa 604 ks i 840 Nm obrtnog momenta na trapu, ovaj model bi trebalo da predstavlja sve što bi njegovi vlasnici ikada mogli da požele od jednog automobila...

Nakon svega, Mercedes-AMG E63 S karavan, u fabričkoj formi, predstavlja direktorsku mašinu koja do stotke iz mesta zahteva svega 3,5 sekundi i ubrzava do, elektronski limitiranih, 250 km/h, u EU specifikacijama.

Ali i pored toga, zašto bi se bilo ko zadovoljio sa tim, kada može imati više? Ovo je bio zadatak za kompaniju Wheelsandmore koja je kreirala nekoliko modova za E63 S karavan liniju. Najznačajniji od njih jeste tjuning paket vredan 3,200 evra u Nemačkoj i donosi povećanje snage četvorolitarskog V8 motora na 702 ks i 956 Nm obrtnog momenta.

Sa ovim poboljšanjem instaliranim, superkaravan smanjuje sprint do stotke za čitav sekund, spuštajući se na nivo prilično blizak pravim superautomobilima.

Postoje druge, nešto manje verzije takozvanih tuning box ponuda. Kada su izabrane, one omogućuju motorima ove linije da razviju 641 ks i 920 Nm obrtnog  momenta i 670 ks i 960 Nm obrtnog momenta. Pored ove dodatne snage, stiže i novo ECU tjuniranje, oslobađa se ograničenja brzine i omogućuje ovom Mercedesu da dostigne svoj maksimum, iako njihov tvorac nije objavio ni jednu cifru performansi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group