Alpina veruje u budućnost dizel performansi

Više slika

Više slika

Kompanija Alpina veruje da dizel modeli performansi i dalje poseduju svetlu budućnost, uprkos tome što je potražnja za automobilima ovog pogonskog sklopa drastično opala...

Razgovarajući sa svetskim medijima, direktor kompanije Alpina, Andreas Bovensiepen, izjavio je kako se svakodnevno čine unapređenja kako bi se osiguralo da dizel motori postanu daleko čistiji, što samo po sebi sugeriše da će oni nastaviti da igraju važnu ulogu u osegu ovog proizvođača, kako se on bude kretao unapred.

„Konačno, sada sa inovativnim tehnikama i naprednim nivoima tehnologija, koje je kompanija BMW razvila sa katalitičkim konvertorima i AdBlue sistemom, mnogobrojni testovi dokazali su da dizel motori zaista mogu biti čisti, emitujući minimalne gotovo neuočljive količine štetnih materija u atmosferu. U Evropi, mi sada dobijamo RDE provere, što je skraćeno za „Real Driving Emissions“, sa kojima moramo dokazati, da su naši automobili na putevima podjednako čisti, ne samo na dino testu".

„Sve ovo znači da dizeli postaju veoma čisti, pošto moraju biti, drugačije i ne možete ponuditi ovakvu vrstu automobila. Tako da, ja smatram da dizelaši itekako imaju svetlu budućnost, posebno u kada je reč o dvolitarskim i većim jedinicama“, rekao je Bovensiepen.

Dva najvažnija tržišna modela kompanije Alpina, poseduju dizel agregate, odnosno, oni se nalaze u trenutnim linijama XD3 i XD4. Obe varijante poseduju trolitarske kvad turbo trolitarske dizel motore, dobre za 383 ks i brutalnih 900 Nm obrtnog momenta. Uprkos tome što je Alpina relativno neiskusan brend kada su terenci u pitanju, svi zaposleni veruju da ova dva modela mogu značajno uvećati njihovu prodaju.

Alpina poseduje selekciju drugih dizel motora u svom opsegu, a oni su uglavnom u D5 S liniji baziranoj na seriji 5 kompanije BMW, kao i u varijantama D3 i D4, zasnovanim na serijama 3 i 4 nemačkog proizvođača. Ne samo da su ovi sedani besprekorni po pitanju komfora i luksuza, oni su takođe i provereni modeli performansi, pružajući karakteristike daleko bolje od dizel automobila koji stižu iz BMW pogona.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group