Alpina B4 S Bi-Turbo kupe može učiniti M4 veoma privlačnim

Više slika

Više slika

Regularni, fabrički model BMW 4 serije dovoljno je dobar sam po sebi, posebno sa M oznakom, ali sada svi zainteresovani mogu dobiti još ekskluzivniju varijantu…

Za svaki dalji korak i sve kupce koji se opredele za nešto više tu su kompanija Alpina i BMW Individual odeljenje sa svojim programima, koji omogućuju vanserijske specifikacije i izlaze u susret svim pojedinačnim zahtevima.

Izgrađen na poslednjem modelu Alpina B4 S Bi-Turbo, automobil koji vidite izložen je u Abu Dabiju i opremljen je specifičnom karoserijom, koja uključuje prednje splitere i oba spojlera. Sve komponente ofrabane su u Rallye Green nijansu, dok ovaj premijum kupe takođe poseduje prednosti od tjunerovih višekrakih aluminijumskih felni i kompleta plavih kočionih klešta.

Alpina možda jeste zaslužna za eksterijer automobila, ali putnička kabina je ostala u rukama BMW Individual programa, koji je primenio kontrasno zelene šavove na upravljaču, dodao plave detalje instrument tabli i zamenio leve srednje ventilacione otvore dodatnim displejima. Ploča sa posebno definisanim natpisima, smeštena na donjoj strani centralne konzole, naglašava svim korisnicima da se ovde zaista radi o veoma posebnom modelu automobila.

Za sve koji su dovoljno srećni kako bi se pronašli u toj poziciji, BMW Individual je pravo mesto kome se mogu obratiti. Bilo da se radi o besprekornim kožnim finišima, posebno kreiranim enterijernim detaljima, posebnoj opremi ili ličnim bojama, divizija nemačkog brenda može ponuditi sve.

Postoji još jedan interesantan aspekt koji je definitivno važan pomena, a to je motor automobila. Ispod haube ovog zelenog modela nalazi se trolitarski turbo šestocilindraš u liniji koji razvija 440 ks i 660 Nm obrtnog momenta na svim točkovima. Ova mašina za koju je zadužena Alpina čini ovaj automobil za 9 ks i 56 Nm obrtnog momenta moćnijim od regularnih BMW M3 i M4 modela, omogućivši mu da dostigne stotku iz mesta za samo 3,9 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group