Akrapovič izduvni sistemi za bolji zvuk BMW M4 Competition modela

Potpuno ignorišite njegov kontraverzni dizajn i shvatićete da je BMW M4 Competition u srži izvanredan sportski automobil, koji će od sada biti još impresivniji zahvaljujući kompaniji Akrapovič...

Slovenački proizvođač auspuha i izduvnih grana odavno proizvodi neke od najprefinjenijih i najkvalitetnijih sistema na tržištu, a pre nekoliko dana je lansirao svoj posebni projekat namenjen poslednjoj generaciji M4 modela bavarskog brenda. Slične verzije izduvnih grana takođe će biti dostupne i za M3 seriju sa četvoro vrata.

Izduvni sistemi kompanije Akrapovič kreirani su od lakog titanijuma i za 35% su lakši od standardnih modela, dok takođe poseduju ručno kreirane cevi od ugljeničnih vlakana i uključuju opremu sa aktivnom kontrolom ventila radi podešavanja zvuka.

Kao dodatak popravljenom zvuku M4 Competition modela, Akrapovič oprema dodaje 10,9 ks pri 6.000 rpm i 13,9 Nm obrtnog momenta pri 5.000 motornih rotacija u minuti. Pored toga, kontrolnu jedinicu automobila nije potrebno remapirati kako bi se izvuklo najviše iz ovog izduva. Akrapovič takođe nudi i link pipe za slip-on auspuh, kreiran ekskluzivno za SAD, što će preko okeana rezultirati sa impresivnih 23,7 ks i 25 Nm obrtnog momenta više. Grane izduvnih sistema biće dostupne sa i bez katalizatora, takođe.

Radi podsećanja bitno je napomenuti da BMW M4 Competition poseduje trolitarski šestocilindrični motor duplog turbo punjenja, koji stvara 503 ks i 650 Nm obrtnog momenta. BMW se priprema da izbaci novu varijantu nazvanu M4 CSL, koja će kupcima doneti više snage, dok izvori tvrde da će ova cifra preći 540 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group