ABT Audi RSQ8 Signature - prvi trkački terenac na svetu

Nemačke kompanije ABT i Audi poseduju dugu i uspešnu saradnju u kojoj slavni tjuner uzima automobile iz RS linije ovog proizvođača i prenosi ih na sledeći nivo, međutim, njihov rad nikada do sada nije rezultirao nečim kao što je RSQ8, koji je prozvan prvim i jedinim terenskim trkačkim vozilom na svetu...

Ograničena na svega 96 jedinica, nova RSQ8 linija donosi automobile koji su sve samo ne standardni. Novi modeli poseduju Carbon Blod dizajnerski jezik, koji se savršeno slaže sa metalik crnim ojačanim točkovima, opremljenim samonivelišućim poklopcima glavčine, funkcionalne umetke na prednjim branicima i daleko veće maske usisnika vazduha, karbonske umetke ispod haube, karbonske produžetke rubova točkova, još više ugljeničnih vlakana na spojleru i gepeku, ispraćenih difuzorom od istog materijala ispod kog se kriju četiri grane ABT izduvnog sistema.

Ovaj izduv povezan je sa četvorolitarskim V8 motorom duplog turbo punjenja, koji stvara 800 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da ovaj preteški SUV katapultira do stotke iz mesta za brutalnih 3,2 sekunde, pre nego što ubrza maksimalno ograničeno ubrzanje od 314 km/h.

Unutra, svi kupci mogu pronaći enterijer u alkantari i koži, obeležen Signiture Edition vezene oznake i posebne ploče koje označavaju trkačke akreditive ovog automobila.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group