Šta se dogodi kada Mercedes-AMG A45 poseti Posaidon

Više slika

Više slika

Regularni Mercedes-AMG A45 predstavlja već izuzetnu mašinu i jedan od najboljih kompakt modela na svetu onda kada izađe iz fabrike...

Sada, sa komponentama tjuning kompanije Posaidon, Mercedes-AMG A45 može premašiti sva moguća očekivanja i inicijalnu namenu.

Usavršeno turbo punjenje, modifikovani usisnici vazduha, redizajnirano vazdušno hlađenje, sistem za ubrizgavanje metanola, ECU fino tuniranje, svećice dobijene iz motosport ogranka ovog brenda, zajedno sa izduvnim sistemom, drastično su izmenili ovaj kompaktni automobil.

Rezultat je zadivljujućih 542 ks i 660 Nm obrtnog momenta. Poslednjepomenute cifre performansi su zapravo ograničene od strane tjunera, dok izlazna snaga dolazi za 169 ks i 185 Nm obrtnog momenta veća u poređenju sa fabričkim modelom, a ovaj automobil zahteva svega 4,2 sekunde za ubrzanje do stotke iz mesta.

Ispod haube ovog modela nalazi se četvorocilindrični dvolitarski motor Mercedes-AMG, koji sarađuje zajedno sa sedmostepenim automatskim menjačem duplog kvačila, koji njegovu snagu šalje na sva četiri ćoška.

Ovo nije prvi projekat kompanije Posaidon vezan za najmanje Mercedes-AMG vozilo, jer je pre nekoliko godina, ovaj tjuner modifikovao jedan primerak i podario mu 478 ks i 556 Nm obrtnog momenta. Automobil je mogao da  razvije 311 km/h, posedovao je bolje kočnice, što samo naglašava da će poslednji model biti još brži.

U međuvremenu, svim kupcima koji bi radije da sačekaju najnoviji A45 model nemačkog proizvođača, stiže prava poslastica. Vrhunska varijanta A porodice kompanije Mercedes doći će sa više od 400 ks, a kako smo saznali iz izvora bliskih kompaniji, novi model dobija specijalni Drift mod, baš kao i Ford Focus RS. Ova varijanta će verovatno napustiti fabriku u Afalterbahu tokom sledeće ili 2020. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group