2018 Audi S5 kupe dobija bolji zvuk sa Armytrix izduvom


Za određene ljubitelje automobila, trenutni trend smanjivanja motora predstavlja pravi trn u oku...

Postoje prednosti manjih, nešto modernijih jedinica, ali o tome nećemo govoriti ovog puta, iako se možemo složiti sa generalnim stavom da turbo V6 motori nikada neće moći da se nose sa zvukom i urlikom moćnog V8.

Tako da, ukoliko vi spadate u grupu koja voli dobru lupu klipova i moćniji zvuk, onda biste svakako razmotrili mogućnost poboljšanja izduvne note modela Audi S5, koja je pomalo razočarala sva očekivanja.

Sa svim ovim na umu, neki od specijalista za tjuniranje automobila, kao što je Armytrix, stvaraju opremu koja može vlasnicima modela doneti mnogo radosti i sreće. Armytrix je nedavno na tržište plasirao izduvni sistem integrisan zajedno sa aplikacijom za pametne uređaje. Ovo zapravo znači da svi vozači koji se opredele za njega, mogu diktirati količinu buke koja dopire iz motora njihovog automobila, upotrebom ničeg drugog, osim mobilnog telefona.

Tjuner je dizajnirao svoj novi sistem od nerđajućeg čelika, posebno za S5 (B9) modele i njihove turbo trolitarske TFSI V6 motore. Modifikacije uključuju novu izlaznu granu, lonac sa rezonatorom, Valvetronic prigušivače i opremu potrebnu za uspostavljanje bežične kontrole ventila.

Kao što možete videti, ili još bolje, čuti, jednostavnim pritiskom dugmeta, ovaj S5 sa sportske note auspuha, prelazi u daleko glasniju pesmu, koja donekle podseća na stare dobre V8 motore.

Uz sve pohvale ukupnim performansama ovog modela kompanije Audi, Artmytrix nije poslužio njihovom daljem poboljšanju,  bilo obrtnog momenta ili konjaže, tako da njegove cifre ostaju iste, iznoseći 354 ks i 500 Nm. 2018 S5 Coupe je dovoljno agilan kako bi dostigao stotku za svega 4,7 sekundi, što ga čini za više od pola sekundi bržim od njegovog prethodnika.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group