Yamaha - Sigurno!

U organizaciji kompanije Plattner Moto&Marine, uvoznika marke Yamaha za Srbiju, uz podršku DDOR Novi Sad i Delta Team iz Krškog, u subotu 14. Juna, u Centru NAVAK održan je događaj pod nazivom „Sigurno-Yamaha!“. Osnovni cilj događaja bila je promocija i unapređenje bezbedne vožnje motocikla.

 

Oko 70 gostiju koji su prisustvovali događaju, kroz teoretsku i praktičnu demonstraciju, uz pomoć profesionalnog trenera bezbedne vožnje motocikla, gosta iz Slovenije, Marjana Selka, imali su priliku da saznaju koji su najbitniji elementi bezbedne vožnje motocikla, od kontrole samog motocikla, pa sve do korišćenja zaštitne opreme i tehnike vožnje. Takođe, svi gosti učesnici u programu mogli su da na postavljenom hendling poligonu vide vežbe koje se koriste za unapređenje tehnike vožnje, kao i da sami provezu ove vežbe na test motociklima.


Obzirom de je jedan od najvažnijih aspekata bezbedne vožnje i tehnički ispravan motocikl, na događaju  „Sigurno-Yamaha!“ su predstavljni i svi noviteti za 2014. iz programa skutera motocikala marke Yamaha, a koje su gosti događaja imali mogućnost da u maksimalno bezbednim uslovima isprobaju na stazi. Naveći interes gostiju izazvali su noviteti na tržištu Srbije,  Yamaha modeli X-Max 250, MT-07, MT-09, i XV 950, a gost iz slovenije, Beno Štern, šampion Evrope u Super moto trkama, bio je zadužen za atraktivnu demonstraciju modela MT-09.

Prema izjavama gostiju nakon završetka programa, najčešći komentar koji se mogao čiti je da u Srbiji do sada niko nije organizovao ovakav događaj, kao i da su mogli mnogo toga naučiti i probati. Takođe, naglasili su i visok nivo bezbednosti tokom događaja uprkos kiši. U Plattner Moto&Marine, organizatoru događaja, nadaju da će ovakvi skupovi, pre svega, doprineti većoj bezbednosti motociklista.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group