Golf VII u Srbiji od 15.500 evra

Sedma generacija Golfa - najbolji Golf ikada!

Nakon svetske premijere u Berlinu i Parizu, u prisustvu velikog broja ljubitelja brenda Volkswagen, ličnosti iz javnog života i predstavnika medija, na stazi Nacionalne vozačke akademije - NAVAK prezentovana je sedma generacija Golfa.

Gosti Volkswagena, među kojima su bili i popularna glumica Danina Jeftić, voditelj Dragan Marinković Maca, i pevač Igor Lazić Nigor isporobali su novi Golf. Nakon uzbudljive test vožnje prisutni su bili uvereni da je Golf sedme generacije vodeći automobil u svojoj klasi, sa odličnim karakteristikama, ne samo u pogledu tehničkog i ekonomskog dostignuća, već i u pogledu industrijskog dizajna.

Novi Golf zastupa napredak i savršenstvo u svakom detalju i donosi revoluciju u svojoj klasi, sa veoma ekonomičnim motorima i obiljem unapređene tehnologije.

Dizajn Golfa sedme generacije

Konceptualno, novi Golf je baziran na MQB. To znači da je sve redizajnirano: od šasije i pogona u unutrašnjosti - ali i celokupni informacioni sistem i sistem zabave, kao i novi pomoćni sistemi.

Novi Golf je dugačak 4,255 metara što je za 56 mm više u odnosu na prethodnika, širi je za 13mm, što sada iznosi 1,799 metara i visok je 1,452 metara, što znači da je niži za 28 mm od prethodne generacije Golfa. Produženo je i međuosovinsko rastojanje, koje iznosi 2.637 mm. Veća je i zapremina prtljažnika, i to za 30 litara, tako da novi raspolaže sa 380 litara korisnog prostora u gepeku.

Dizajn novog Golfa u velikoj meri zasnovan je na prethodnoj generaciji ovog modela. Zaobljene linije na novom Golfu postale su oštrije i blago četvrtaste. To se najbolje uočava na prednjem delu automobila, farovima, haubi i krillima. Slično je i sa zadnjim branikom i stop svetlima. Novi detalj primetan je kod odvojenog trouglastog komada stakla na prozoru prednjih vrata, koji se nalazi tamo gde se na automobilima starijih generacija nalazilo leptir staklo.

Unapređena kabina novog Golfa u okviru tri novoa opreme

Osnovni Trendline paket je prilično bogat standardnom opremom: klima uređaj, elektropodizači prozora, ukrasni metalik detalji, novi multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, kožom obloženi upravljač, sistem za detekciju umora kod vozača, ESP kao i još mnogo toga. Nivoi standardne opreme su približni jedan drugome.

U srednjem paketu Comfortline, dostupani su izmedju ostalog:  tempomat, board kompjuter plus, 15 inčne alu felne, lumbalna podrška na prednjim sedištima i drugo.

Najviši Highline paket, standardno donosi luksuzne dodatke i vrhunsku opremu, kao što su multifunkcionalni volan, ambijentalno osvetljenje, ukrasni detalji od hroma,  16 inčne alu felne, i kvalitetne Alcantara materijale u enterijeru.

Volkswagen sa novim Golfom prezentuje napredak i savršenstvo u svakom detalju, pa je tako proširen i prostor na zadnjem sedištu.

Napredni sigurnosni sistemi - prvi Volkswagen sa sistemom sprečavanja višestrukih sudara

Bezbednost i komfor na visokom nivou parole su novog Golfa. Sistem automatskog kočenja nakon sudara, značajan je jer sprečava dalje kretanje i eventualne sekundarne udare automobila, nakon inicijalnnog sudara. 

Paket asistencije vozaču je u ponudi kao opcional kod nivoa opreme Comfortline i Highline. Ovaj paket obuhvata, ACC adaptivni tempomat, „Front Assist“ sistem praćenja okruženja sa funkcijom City Emergency Braking, Bi-xenon farovi sa LED dnevnim svetlima i adaptivnim svetlima, „Dynamic Light Assist“ dinamična kontrola glavnog svetlosnog snopa, paket Light and sight, „Lane Assist“ asistencija pri ostajanju u istoj traci, alarm protiv krađe „Plus“, detekcija saobraćajnih znakova.

Paleta unapređenih benzinskih i dizel pogonskih agregata.

Dostupni su novi motori i 4Motion pogon na četiri točka koji obogaćuju veliku gamu novog Golfa. Ljubitelji Golfa uživaće u novoj generaciji motora koji nude veću ekonomičnost i niske vrednosti emisije CO2. Četiri nova motora: 1.2 TSI BlueMotion od 63 kW (85ks), 1.2 TSI BlueMotion od 77 kW (105ks), 1.4 TSI BlueMotion 90 kW (122ks) i 1.4 TSI BlueMotion od 103 kW (140ks) sa ACT (aktivan menadžment cilindara). Ovi motori se mogu kombinovati ili sa 6-stepenim manuelnim menjačem ili sa 7-stepenim menjačem sa duplim kvačilom (DSG). 4Motion pogon na sva četiri točka je dostupan kao opcional u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i sa motorima, 1.6 l 77 kW (105ks) TDI BlueMotion tehnologija, 2.0 l 110 kW (150ks) TDI BlueMotion tehnologija.

Osnovni benzinski model (TSI) troši samo 4,9 l/100km, a osnovni dizel motor (TDI) troši 3,8 l/100km. TSI modeli imaju CO2 emisije od 115 g/km, dok TDI imaju CO2 emisiju od 99 g/km. Golf BlueMotion ima najbolje performanse: 3,2 l/100km i 85 g/km CO2. Još jedan novi motor je 1.4 TSI sa 103 kW/140 ks i automatskim isključenjem cilindra. Kombinovana potrošnja goriva ovog benzinskog motora, koji je podjednako sportski i postojan, iznosi 4,7 l/100km, čemu odgovara 109 g/km CO2. Veoma značajna činjenica je da je unapređena ušteda goriva za maksimalno 23%, u zavisnosti od izbora motora.  

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group