Toyota u Srbiji 2012.

Beograd – Toyota Srbija je danas u Hotelu Zira organizovala susret s novinarima na kojem su predstavnici medija upoznati s preliminarnim poslovnim rezultatima u 2012. i planovima za sledeću godinu...

 

Od početka godine, sa uključenim očekivanim rezultatom za decembar, prodato je ukupno 830 vozila. Već tradicionalno, Yaris, sa ukupnom prodajom od 200 vozila, najtraženiji je Toyotin model u Srbiji.  Slede ga Auris i Avensis.

 

“Toyota je u ovoj godini u uslovima poslovanja otežanim finansijskom krizom, zabeležila pad ukupne prodaje u odnosu na prošlu godinu, ali i ostvarila povećanje udela na tržištu novih automobila sa planiranih 3,2% na 3,5%. Pretpostavke o oporavku tržišta se nisu obistinile, pa se u 2012. godini pojavio veliki raskorak u rezultatima u odnosu na očekivanja. Prodaja novih automobila u Srbiji ove godine je na nivou iz 2002-ge, pa su pred Toyotom, kao i svim konkurentima, veliki izazovi – kako dostići rezultate iz srećnijih vremena“, rekao je direktor marketinga i prodaje u Toyota Srbija, Nenad Predrevac.

 

Toyotinu posvećenost zaštiti životne sredine najbolje demonstriraju razvoj i primena naprednih tehnologija, koje značajno smanjuju uticaj automobila na čovekovo okruženje. Otuda je poslovnu 2012. godinu kompanije Toyota Srbija obeležilo proširenje hibridne palete sa još dva modela - Prius+ i Yaris HSD.

 

Pored toga, Toyota se u 2012.godini vratila svojim sportskim korenima, uvodeći model GT86. Taj automobil se našao u užem izboru evropskog „Car of the Year “ za 2013. godinu.

 

Novinarima se obratio i generalni direktor Toyota Srbije, Boban Radoičić: „U ovoj, za automobilsku branšu, teškoj godini, ponosni smo što smo predstavili i ponudili automobil kakav je GT86, koji vraća sportski i duh pravog uživanja u vožnji u Toyotu. Isto tako, naša hibridna gama se proširuje i sada u ponudi imamo i prvo hibridno vozilo u B segmentu. Iako nismo optimisti po pitanju tržišta u sledećoj godini, ubeđeni smo da će oporavak krenuti krajem sledeće godine i uvesti nas u uspešnu 2014. godinu. Stimulativna državna politika u pravcu uvođenja značajnih subvencija na ekološka vozila kao i uvođenje šeme ’staro za novo’ bila bi veliki podstrek u oporavku tržišta novih automobila“.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group