TOYOTA SPECIJALNA SERVISNA KAMPANJA

Beograd – Toyota Srbija najavljuje servisnu kampanju povodom potencijalnog problema koji se može javiti sa prekidačem elektopodizača prozorskog stakla u vozačevim vratima. 

Uzrok problema je neravnomerno nanošenje maziva na kontaktnim površinama unutar prekidača.  Kontakti prekidača elektropodizača prozorskog stakla u vozačevim vratima se mogu prerano pohabati i izazvati njihovu neispravnost (otežano klizanje ili zaglavljivanje). Prekidač će postepeno početi da zaglavljuje ili će korisnik početi da oseća neuobičajeno ponašanje pri aktiviranju.  Samoinicijativna primena uobičajenih maziva u cilju popravke može dovesti do daljeg pogoršanja stanja. 

Toyota je sprovela opsežna ispitivanja koja nisu pokazala da kvar na bilo koji način može dovesti do pojave pregrejavanja i rastapanja. Takođe, nisu zabeleženi primeri  ni slučajevi bilo kakve nezgode koja je bila uzrokovana ovom pojavom. 

U Srbiji se servisna kampanja odnosi na 3134 vozila. Predmet servisne kampanje su vozila poizvedena od septembra 2006.godine do decembra 2008.godine, i to modeli Corolla, Auris, Yaris i Rav4. 

Svi vlasnici predmetnih vozila biće kontaktirani u narednom periodu i pozvani na kontrolni pregled vozila, kako bi se utvrdilo da li postoje neispravnosti. Ukoliko je potrebno, prekidači će biti podmazani specijalnim mazivom otpornim na visoke temperature.  U koliko se utvrdi da je prekidač u kvaru biće zamenjen ceo modul sa prekidačima. Ukoliko nema nikakve neispravnosti ili tragova varničenja, to znači da je mazivo u proizvodnji ravnomerno nanešeno, pa nema potrebe za zamenom dela. Mazivo otporno na toplotu će biti primenjeno iz razloga dodatne sigurnosti. Sama intervencija je besplatna i trajaće oko 40 minuta. 

Ovom kampanjom Toyota ne želi da izazove zabrinutost već da sve vlasnike Toyota vozila uveri da je kvalitet proizvoda i briga o korisnicima njen prioritet.

Toyota vozila i sve njihove komponente podvrgavaju se najrigoroznijim testovima i ocenama ponašanja u svim uslovima eksploatacije. Toyota je posvećena usavršavanju svojih proizvoda i usluga i dalje će primenjivati sve potrebne mere kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group