Tesla T1 - koncept za najznačajniju trku u istoriji

Više slika

Više slika

Automobil razvijen za događaj Michelin Design Challenge 2017. dolazi sa ciljem stvaranja mašine potpuno spremne za trku 24 Hours Le Mans...

Tesla T1 predstavlja kreaciju tima dizajnera koji je zamislio model trkačkog automobila za 2020. godinu, savršeno modifikovanog i prilagođenog za takmičenje u legendarnoj trci koja je obeležila istoriju automobilizma.

Celokupan koncept je izgrađen oko ideje o upotrebi neograničenih resursa napajanja kao što je vetar. Sa ove tačke gledišta, sve se oblikovalo sa početkom baziranim na četiri točka, koji će služiti kao sistemi za obnovu energije tako što će preuzeti prednosti prosečnih brzina same trke Le Mans pri jednom krugu, ne oslanjajući se pritom samo na regeneraciju kočione energije koju možemo videti danas.

T1 poseduje četiri vazdušne turbine integrisane u točkove, koji su u mogućnosti da usmere vazduh ka posebnim, kritičnim tačkama u dizajnu, petoj vazdušnoj turbini u karoseriji i zadnjem difuzoru.

N.Đ. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group