Svaki put originalan i nov: MINI modeli sa troja i petora vrata i MINI kabriolet

Moderni MINI je predstavljen pre 20 godina, a najnovija generacija modela dokaz je da je MINI i dalje u vrhunskoj formi. Danas je MINI pojam za agilnu vožnju u dizajnu koji se ne može pomešati se bilo kojim drugim modelom; u ovoj klasi automobila MINI označava najviše moguće standarde kvaliteta i tehnologije. Aktuelnom revizijom postojećeg modela, MINI je u segmentu malih automobila dokazao da je dostigao nivo zrelosti i izvrsnosti u smislu dizajna, suštine proizvoda i premijum kvaliteta, kao niko pre njega, kaže Bernd Kerber, direktor MINI brenda. MINI je original koji se izdvaja iz mase i koji ne prestaje da radi na sebi i razvija se.

Novi dizajn eksterijera jasno upućuje da se MINI odlučio na čist i sveden izgled. Dominantnija nego ikad, šestougaona prednja maska hladnjaka oivičena je okvirom, znatno širim od onog kod prethodnika. Poziciona svetla ustupila su mesto vertikalnim usisnicima pomerenim napred i spolja, s funkcijom prostora za vazdušne zavese koje treba dodatno da optimizuju aerodinamičnost. Centralna lajsna na braniku ima dodatnu funkciju nosača za tablicu, nije više crna već je u nijansi boje karoserije. Gledano sa strane, nove MINI modele odlikuju tipične proporcije, pri čemu su upečatljive nove linije točkova i lukova točkova. Bočni LED pokazivači pravca integrisani su u redizajnirane maske. Svedeniji je i dizajn zadnjeg kraja svih MINI varijanti sa SUS motorima. Crni okvir preuzima šestougaoni oblik maske hladnjaka, dok je zadnje svetlo za maglu integrisano u zadnji spojler u okviru sužene LED svetlosne grupe.

Najupečatljiviji deo dizajna vidljiv je u kontrastnim bojama krova i kapama retrovizora koje su MINI učinile začetnikom pomame za individualizacijom. Dostupne su višebojne opcije krova, nastale u procesu stvaranja novih tehnologija za farbanje. Da bi se postigao ovakav efekat, tri nijanse boje, nanošene su jedna za drugom u procesu mokrog farbanja (wet-on-wet). Kako manje razlike u ovakvoj proizvodnji uvek postoje jer na kombinaciju boja utiču spoljni uslovi slobodno se može reći da je svaki MINI sa Multitone krovom koji izađe iz fabrike, pravi unikat.

Kada je u pitanju unutrašnjost, premijum izgled prepoznatljive centralno postavljene instrument table dodatno je unapređen. Ekran dijagonale od 8.8 inča osetljiv je na dodir i ima omiljene tastere osetljive na dodir uz Piano Black površine visokog sjaja, koje su sada dostupne u okviru standardne opreme. Pored toga, tasteri za upravljanje audio uređajem i prekidač za svetlo upozorenja uz sisteme za asistenciju vozaču sada su precizno integrisani u kružnu instrument tablu, i ostavljaju utisak sveukupne harmonije. U kombinaciji sa opcionim ambijentalnim osvetljenjem, nove površine sa laserskim gravurama optimizuju efekat LED okvira oko centralnog segmenta sa instrumentima. Sve komande sada su u crnoj boji i savršeno su uklopljene s navigacionim uređajem postavljenim na centralnoj konzoli.

Potpuno novi dizajn sportskog kožnog upravljača sa multifunkcijskim tasterima sada je deo standardne opreme za sve varijante modela MINI sa troja i petora vrata, kao i za MINI kabriolet. Nova struktura tastera optimizuje upravljanje audio i telefonskim funkcijama, glasovnim komandama i sistemima za asistenciju vozaču. Paketi unutrašnjih obloga The John Cooper Works Trim, MINI Yours Trim i MINI Electric Trim sa sobom, između ostalog, donose još luksuzniju verziju sportskog kožnog upravljača. Fina napa koža postavljena je na pozicije na kojima obično odmarate palčeve. Po prvi put u segmentu malih modela, u okviru paketa opcione opreme, MINI donosi i grejanje upravljača.

Multifunkcionalni displej sa instrumentima iza upravljača komponenta je opcije pod nazivom Connected Media. Digitalni kolor displej u crnoj boji, već standardan u verziji MINI Cooper SE, dijagonale je od 5 inča i prikazuje sve informacije relevantne za vožnju kao i potrebne informacije i statusne poruke sistema za asistenciju vozaču.

Svetska promocija najnovije edicije modela MINI sa troja i petora vrata, kao i modela MINI kabriolet zakazana je za mart 2021. dok se na našem tržištu prvi modeli očekuju već u aprilu mesecu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group