REGISTRACIJA VOZILA ZA 20 MINUTA

Zahvaljujući novom servisu koji je predstavljen, vlasnici automobila u Srbiji će registraciju svojih vozila moći da produže za samo 20 minuta.

U auto kući "Gudalović" ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću je demonstriran proces produženja registracije, koji građanima omogućava da obavljaju tehnički pregled i registraciju koja je do sada bila obavezna u policijskim upravama.

Građani sada imaju opciju da na portalu "eUprava" unapred zakažu dolazak na tehnički pregled i putem Interneta plate sve takse i na jednom mestu obave sve što su do sada morali da čine na više različitih mesta, pošti, policiji, osiguravajućim kućama, na tehničkim pregledima.

Poslove prve registracije vozila, zamene saobraćajne dozvoli ili tablica, građani će i dalje morati da obavljaju u nadležnim policijskim stanicama. 

"Osnovni cilj ovog projekta je da građanima omogući da na jednoj tački izvrše svoju zakonsku obavezu prema državi, ali i da država ima obavezu da svojim građanima omogući da u što kraćem vremenskom periodu i na jednom mestu obave sve što je neophodno i da ih ne opterećujemo birokratskim procedurama", rekao je Dačić.

Ministar je najavio da će MUP u narednih mesec dana dati dozvolu za produženje registracija još jednom broju tehničkih pregleda, da će ih do kraja godine biti najmanje 20, a planira se da se u budućnosti sve uplate obave na jednoj uplatnici.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group