Poslednje zbogom velikom Mirku Alviroviću

Više slika

Više slika

Jugoslovenska legenda, autor i voditelj emisije SAT, Mirko Alvirović, preminuo je 1.4.2018. u 72. godini života...

Rođeni Drvarčanin je tokom 28. godina uređivao i vodio emisiju SAT na domaćem javnom servisu, predano nas izveštavajući o novostima iz sveta automobilizma. Mirko Alvirović je bio zaštitno lice jedne od najzanimljivijih emisija za sve ljubitelje automobilizma, a u svom radu napravio je veoma interesantnu kombinaciju, koja nas je putem četvorotočkaša vodila u sferu turizma, postavljajući glavni akcenat na bezbednost u saobraćaju.

Mirko Alvirović, takođe je bio zaslužan i za stvaranje informativnog centra Auto-moto saveza Srbije, ali i otvaranje prve škole za bezbednu vožnju NAVAK. Slavni voditelj je studirao književnost, a diplomirao na smeru žurnalistike. Mirko Alvirović predstavlja čoveka iza nekoliko poznatih časopisa, svoju karijeru započeo je kao instruktor vožnje, a nakon nekoliko godina postao je član službe 987.  

U tridesetogodišnjoj televizijskoj karijeri, Mirko Alvarović, vodio nas je na avanture i obilazio sa svojom ekipom različita letovališta, pomažući turistima da se što bolje pripreme za putovanja. Emisija koja je obeležila jedan dobar deo jugoslovenskog, posle srpskog novinarstva, ostaće upamćena po informacijama koje je njen voditelj donosio, upoznavajući nas sa svim prednostima i manama domaćih, ali i internacionalnih puteva. Mi, gledaoci, zauvek ćemo pamtiti Mirka Alvarovića po njegovoj požrtvovanosti i trudu koji je uložio u emisiju SAT, pružajući nam mogućnost da uživamo i odlutamo daleko putem naših malih ekrana.

Mirko Alvarović je bio jedan od najcenjenih novinara u sferi automobilizma, u regionu i šire, ostavivši iza sebe veoma visoke standarde po pitanju inovacija i kvaliteta emisija koje se bave ovom tematikom. Svoju stručnost je konstantno pokazivao tokom čitave karijere, uokvirujući je predivnim izveštajima sa domaćih i svetskih sajmova automobila.

Nakon ovog velikog gubitka, Srbija i region ostaju bez pravog informativnog programa vezanog za saobraćaj i nadamo se samo da će neko uspeti da dostigne i održava kvalitet koji je veliki Mirko Alvarović svima nama ostavio.

N.Đ.

Foto: SAT

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group