Oprez zbog mogućeg leda na putevima

Slab sneg povremeno provejava na području južne i jugoistočne Srbije, a u ostalim krajevima snežne padavine uglavnom su prestale, dok veliku opasnost u vožnji stvaraju niske temeperature i jak mraz, koji mogu dovesti do pojave leda na putevima, saopštio je u ponedeljak ujutru Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na delu autoputa od Niša ka Preševu i na Koridoru 10 od Niša prema Dimitrovgradu na kolovozu ima do pet centimetara snega, dok na putevima prvog prioriteta prema informacijama JP "Puteva Srbije", vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi, na pojedinim delovima sa ledenom pokoricom.

Niske temeprature, koje se kreću u rasponu od šest do 12 stepeni ispod nule, u mnogome otežavaju čišćenje i prohodnost puteva, jer i bačena so pri ovako niskim temperaturama nema puni efekat delovanja, pa na pojedinim deonicama ima leda na putu. 


Vozačima se savetuje da voze krajnje oprezno i sporije, bez naglih promena pravca i naglog zaustavljanja. 

Iz JP "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na moguće odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. 

Odroni su najučestaliji na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Ðerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru. 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group