Omiljeni automobili Srbije svih vremena

Predstavljamo vam automobile koje je svaki Srbin barem jednom vozio...

Zapitali smo se koji su to omiljeni automobili koji se voze u Srbiji. Odlučili smo da napravimo listu top 5 auotmobila koji su bili omiljeni na našim prostorima. Ovi metalni ljubimci mamili su osmeh na lice i pružali mnogima radost i razlog za sreću.

Evo o kojim automobilima je reč:

5. Fiat Punto

Puntić je automobil koji su svi barem jednom vozili, u to smo sigurni. On je trenutno najpopularniji automobil i skoro svuda ga možete videti. Nije mnogo skup, malo troši, pouzdan i jeftin za održavanje,sve su to karakteristike koje su ga učinile tako popularnim. Punto ima i vrlo zahvalne dimeznije pa je savršen za grad, ali ako se odlučite da idete na neko putovanje sa njim, Puntić će i to uspeti da vam omogući.

4. Zastava 101

Popularni Kec bio je pravo čudo kad se pojavio na ulicama Jugoslavije. Bio je prostran i imao je primamljivu cenu. Naravno, o kvalitetu se uvek moglo diskutovati, ali on nije zbog toga bio toliko voljen. Ovaj automobil je od dečaka napravio muškarca, jer je bio većih dimenzija, pa ako ste vozili Keca, momentalno bi bili ozbiljniji. Veliki broj ljudi još uvek ima po nekog Keca u dvorištu i garaži i kažu da im je to najbolji automobil svih vremena.

3. VW Buba

Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih svetskih automobila bio je ekstremno tražen i u Jugoslaviji i Srbiji. Buba je imala specifičan dizajn, imala je manje dimenzije, a opet pružala dosta mesta za putnike. Bila je interesantna i zabavna.

2. Fiat 500

Fića je i danas lep prizor na ulicama. Iako ih danas po gradu retko možemo videti (u voznom stanju), nekada je Fića bio omiljeni momački automobil. Dragan Nikolić je sa ulogom Flojda pokazao koliko je Fiat 500 bio bitan tadašnjim generacijama, a i onim koje su kasnije došle. Mnogi vozači su učili na starim Fićama i kažu da je to bila prava čar.

1. Yugo

Zastavin Yugo je definitivno najpopularniji automobil u Srbiji. Ovaj automobil je i danas čest prizor na ulicama. Nenormalno jeftin, bio je prava prilika za one koji su samo hteli da sednu za volan. Kvalitet i pouzdanost je naravno druga priča, ali ljubitelji Jugića kažu da sa njim nije bilo mnogo muke. Vozač je samo trebao dobro da ga poznaje. Kada ostvarite tu vezu kvarova nema, a Yugo tada postaje pravi saputnik.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group