Novi GR Yaris u pretprodaji

Toyota nudi mogućnost rezervacije novog sportiste ...

Odbrojavanje do dolaska nove Toyote GR Yaris nastavlja se otvaranjem mogućnosti rezervacije za ljubitelje sportskih automobila koji žele da budu među prvim vlasnicima ovog sportskog bisera nastalog na temeljima WRC trka

Pretprodaja je započela danas, 5. marta. Stranke na odabranim evropskim tržištima moći će da registruju svoju porudžbinu putem online platforme, putem offline kanala komunikacije, kao i u kontaktu s lokalnim Toyota partnerom. Oni koji se prijave dobiće prioritet prilikom kupovine automobila, pri čemu se prve isporuke očekuju krajem godine.

GR Yaris je predvodnik u performansama potpuno nove palete Yarisa, a razvio ga je Toyota Gazoo Racing u partnerstvu sa Tommi Mäkinen Racingom. Pogoni ga 1,6-litarski, trocilindrični turbo-motor maksimalne snage 261 KS, a očekuje se da će iz mesta do 100 km/h moći da ubrza za manje od 5,5 sekundi. Njegove performanse, laka konstrukcija, dinamička ravnoteža i novi inteligentni sistem pogona na sve točkove GR-FOUR ključne su karakteristike drumske verzije koje je predstavljaju kao moćnu osnovu budućeg Toyotinog takmičarskog vozila u Svetskom reli šampionatu.

U zavisnosti od lokalne strategije, GR Yaris će biti pušten u prodaju u samo jednom nivou opreme visoke specifikacije, ali kupci će moći da biraju između dva opciona paketa – Circuit i Convenience – kako bi u zavisnosti od afiniteta, mogli da dobiju tvrđe podešen automobil s naglaskom na brzu vožnju ili varijantu koja omogućava visoke performanse uz nešto više komfora. Više pojedinosti o opremi biće objavljeno naknadno.

Toyota je potvrdila da će početna cena prilikom puštanja u prodaju za GR Yaris biti 33.200 evra u Nemačkoj, ključnom tržištu za sportske automobile. Na drugim evropskim tržištima poreske stope i drugi činioci mogu imati uticaja na konačnu cenu.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group