Nova Meriva stiže na Balkan

Opel je početkom godine na Sajmu automobila u Briselu predstavio osveženu verziju trenutne generacije modela Meriva, a sada taj model stiži i na naše tržište...


Osnovne novosti predstavljaju osveženi dizajn, kao i činjenica da celokupna ponuda motora zadovoljava Euro 6 norme, uključujući i novu generaciju 1,6 CDTI pogona.

Nova Meriva dolazi sa novom ponudom benzinskih, LPG i dizel motora već usklađenih sa budućim emisionim standardom Euro 6 koji će stupiti na snagu 2015. Takođe, osvežena Meriva je prvi dizel jednovolumen sa emisijom karbon dioksida manjom od 100 g i potrošnjom goriva od svega 3,8 l/100 km. Prva verzija motora 1.6 CDTI koja će krasiti novu Merivu nudi 100 kW/136 KS i troši samo 4,4 l/100 km Novi 1.6 CDTI razvija 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 2000 o/min.

Novi menjači, ručni i automatski, omogućuju lakše i preciznije menjanje stepena prenosa. Nadalje, kupcima je dostupno dvanaest boja, uključujući i novu vrlo elegantnu smaragdno zelenu boju sa bisernim efektom i novu sveža limeta žutu boju. Moguće je birati i između četiri različita uređenja unutrašnjosti.

U Opelu veruju da se ključ uspeha ovog modela krije u visokom stepenu fleksibilnosti i ergonomičnosti koje su prepoznali porodični kupci, a koji će ubuduće još više ceniti i bogatije standardne pakete opreme koji će sadržati dodatne elemente sigurnosti i udobnosti, među kojima vredi izdvojiti novi Opelov informacijsko-multimedijski sistem IntelliLink koji nudi savršenu integraciju sa pametnim telefonima. 

Nova Meriva zadržala je maksimalnih pet zvezdica od Euro NCAP-a svog prethodnika, a novi izveštaj je TÜV-a za 2014, objavljeno 2013. nakon pregleda gotovo osam miliona polovnih automobila svih vrsta i marki, pokazalo da je Opel Meriva automobil sa najmanjim brojem kvarova. U kategoriji automobila starih od dve do tri godine Meriva se izdvojila kao ukupno gledano „automobil najbolji po kvalitetu“ od svih pregledanih automobila u Nemačkoj. Iz tog razloga je Meriva dobila TÜV-ov zlatni sertifikat.  

Takođe, prema pokazatelju istraživanja zadovoljstva vlasništvom nad vozilom (Vehicle Ownership Satisfaction Study, VOSS) ankete o zadovoljstvu koju je provela kompanija J.D. Power, Meriva je ostavila iza sebe svu konkurenciju i plasirala se na prvo mesto sa zadivljujućom ocenom od 80,6%.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group