MINI na trkačkoj stazi

Više slika

Više slika

U okviru događaja koji je kompanija Delta Motors organizovala na stazi Navak, najveći ljubitelji MINI brenda imali su prilike da uživaju u vožnji do sada najsnažnijih serijskih MINI automobila.

Svi John Cooper Works modeli - MINI Hatch, MINI Clubman i MINI Countryman su brzim prolascima kroz krivine idelanom putanjom, svojim savršenim ležanjem u krivini i besprekornim John Cooper Works kočnicama, istakli sve čari maksimalnog “GO-CART” osećaja (MAXIMUM GO-CART FEELING) koji MINI vozila pružaju.

Novi unapređeni dvolitarski turbo a gregatis a 4 cilindra kod MINI Clubman i Countryman modela u paru sa revidiranim osmostepenim automatskim menjačem isporučuju 306 KS. Oba modela poseduju MINI All4 pogon na sva četiri točka, kao i specifično dizajniranu i dodatno ojačanu šasiju. Tu je i poseban sistem hlađenja koji je proizvod iskustva na trkačkim stazama kao i novi izduvni sistem sa zadivljujućim John Cooper Works zvukom.

Clubman sada od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi, a Countryman za 5,1 sekundu.

Legenda u svetu trkačkih staza - Džon Kuper 1961. godine otkrio je potencijal MINI Classic modela. Iako nije bio najveći, najbrži ili najsnažniji, na stazi je ovaj izvanredni auto dominirao protivnicima svojom pokretnošću, lakoćom rukovanja i inovativnom dizajnu motora i točkova. MINI modeli su obeležili trkačke staze tokom šezdesetih godina pobedivši na skoro svakom međunarodnom takmičenju i odnevši istorijske pobede u Monte Karlu 1964, 1965, 1966 i 1967. godine. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group