Infiniti Q30 u Srbiji

Prvi Infiniti globalni kompaktni model, koji je premijerno predstavljen na Salonu u Frankfurtu, gde je izazvao veliko interesovanje javnosti, već od kraja oktobra moći će da se poruči u Srbiji posredstvom kompanije Grand Motors, ovlašćenog uvoznika i servisera automobila japanske premijum marke.

 

Q30 je prvi globalni kompaktni model koji potpisuje Infiniti i ujedno prvi model japanskog premijum proizvođača koji će se proizvoditi u Evropi, u fabrici u Sanderlendu (Velika Britanija). Namenjen je novoj generaciji urbanih premijum kupaca, koje privlači atraktivnim dizajnom, smelim karakterom i nekonvencionalnim stavom. Automobil je dugačak 4.425 mm, širok 2.083 mm i visok 1.495 mm. Oštrim linijama Q30 ističe dinamičan karakter, čemu doprinose i dugačka talasasta hauba, velika rešetka hladnjaka i masivno oblikovan zadnji kraj sa naglašenim „ramenima“. Pored osnovne Base verzije u ponudi će biti Premium i Sport. Premium je prepoznatljiv po LED svetlima za maglu, hromiranim  završecima izduvnog sistema i aluminijumskim točkovima od 18 inča. Sport je dobio blago izmenjen prednji deo sa prednjom maskom sa crnim sjajem. Tu su i  drugačije oblikovani odbojnici i bočni pragovi, dok na zadnjem delu dominiraju  tamno hromirane dvostruke izduvne cevi pravougaonog oblika. Sportski stil kompletira 15 mm niže oslanjanje u kombinaciji sa aluminijumskim točkovima od 19 inča.

Dizajn enterijera se skladno nadovezuje na atraktivnu spoljašnjost. Asimetrični prednji panel u sebi nosi autentičan stil, koji prožima dinamične linije i talasasto oblikovane površine. U modernom kokpitu sve je podređeno komforu i luksuzu, što potvrđuje selekcija prvoklasnih materijala i vrhunska završna obrada. U ponudi će biti tri „trima“ – tamni „City Black“ sa diskretnim ljubičastim detaljima, „Cafe Teak“ sa otmenim braon i crnim tonovima, dok „Galery White“ sa belom kožom i crvenim detaljima u sebi nosi modni duh. Mnogo šažnje je posvećeno akustičnom komforu, a kao rezultat toga, Infiniti Q30 je za 10 procenata tiši od najbolje zvučno izolovanih konkurenata u segmentu. Svojevrsnoj tišini u kabini doprinosi i sistem Active Noise Cancellation, koji kroz zvučnike emituje specijalne talase kako bi zvuk motora bio što više neutralisan.             

Od pogonskih agregata pripremljeni su 1.6 benzinci od 120 KS i 156 KS, kao i 2.0 od 211 KS, dok su ljubiteljima dizela namenjeni 1,5-litarski motor od 109 KS, i 2.2 od 170 KS. Za prenos snage do prednjih točkova zaduženi su šestostepeni ručni i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Najsnažnija benzinska verzija biće dostupna i sa integralnim AWD pogonom.    

Oslanjanje je podešeno tako da pruža vrhunsku upravljivost i stabilnost, a pritom ne žrtvuje udobnost. Intuitivni sitem upravljanja vozaču omogućava lako okretanje upravljača pri manjim brzinama, dok sa povećanjem brzine raste i otpor, a sa njim i količina povratnih informacija o kontaktu točkova sa podlogom.

Infiniti Q30 je opremljen sa čitavom paletom modernih asistencija i bezbednosnih sistema. Nudi asistenciju za automatsko parkiranje sa pogledom od 360 stepeni i detekcijom objekata koji se pomeraju, upozorenje na opasnost iz „mrtvih“ uglova, inteligentni adaptivni tempomat, automatsku asistenciju dugih svetala i još mnogo toga.

Novi Infiniti Q30, koji se s nestrpljenjem očekuje širom Evrope, u Srbiji će već od kraja oktobra biti dostupan za naručivanje, kada će biti poznate i cene, a prva demo vozila za probu stižu početkom sledeće godine.

U međuvremenu, zainteresovani klijenti za Infiniti vozila u Srbiji mogu da zakažu probnu vožnju modela Q50 i Q70. Inače, u ponudi Grand Motorsa ističe se Infiniti Q70 2.2d dostupan za isporuku odmah, koji u zavisnosti od konfiguracije opreme košta od 37.900 do 42.000 evra.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti od Infiniti prodavaca na telefon 011/2090680 ili u prodajnom salonu u Ulici Milutina Milankovića br. 11 na Novom Beogradu

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group