Fantastični Daimler DS 420 Britanske Kraljice pred beogradskom publikom

Ovogodišnje izdanje spektakla „24 sata Elegancije” posvećeno je britanskim luksuznim brendovima koji su sinonim vrhunskog kvaliteta izrade i majstorstva detalja, pa su tako i neke od zvezda „Belgrade Classic Car Show-a 2013” powered by UNIQA, dela izvanrednih britanskih majstora.

Jedan od automobila koji će se predstaviti u subotu, 07. Septembra, u 13.00h ispred Grand Casino Beograd, velikog partnera ekskluzivnog segmenta „Chivas Concours d’Elegance 2013, јеste i Daimler DS 420 Limousine iz 1969. godine.

fantasticni-daimler-ds-420-britanske-kraljice-pred-beogradskom-publikom

Kompanija Daimler Motor je osnovana  davne 1896., za proizvodnju prve britanske serije automobila na benzinski pogon, koji su od samog početka postali deo kraljevskog voznog parka, što se nastavilo kroz skoro čitav vek. Od 1960. godine, Daimler Limousina biva preuzeta od strane Jaguar-a, čime su se spojile sofisticiranost i elegancija, sa trkačkim performansama, što je kao rezultat dalo automobil sa odličnim karakteristikama, koji je bio u vlasništvu mnogih značajnih ličnosti, među kojima je i Njeno Veličanstvo Kraljica Majka.

Automobil koji će videti posetioci „CHIVAS Concours d’Elegance 2013“, ispred Grand Casina Beograd, biće premijerno prikazan, nakon duge četvorogodišnje restauracije. On je ujedno i najstariji preživeli primerak ovog modela na svetu. Kada ga je pronašao  Zoran Mitrović u Irskoj 2008. godine, bila mu je potrebna potpuna obnova. Prevežen je u Švajcarsku, a zatim u Srbiju, gde ga je restaurator automobila, Marko Glavešević, vratio na najviše standarde.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group