Continental GT3 je spreman da odbrani titulu

Više slika

Više slika

Britanski brend Bentley i njegovi trkački partneri, uradili su veoma dobar posao sa starim Continental GT3 modelom...

Sada su se pojavile najnovije vesti koje otkrivaju da je najnoviji projekat orijentisan isključivo trkačkim stazama na putu i uskoro će se naći u ponudi za brojne timove koji se takmiče u različitim šampionatima. Nedavno je iz sedišta kompanije stiglo nekoliko novih fotografija i detalja ovog novog modela Continental GT3, a sve što možemo dodati je da izgleda dosledno u svakom smislu.

Automobil razvijan u partnerstvu kompanije Bentley Motorsports i trkačke konsultacije brenda M-Sport, istog onog koji je upravo osvojio svetski reli šampionat, baziran je na najnovijoj aluminijumskoj strukturi kompanije Conti, koja je umnogome pomogla smanjenju kilaže automobila koji sada poseduje svega 1.300 kg.

Dodatak ovoj mešavini predstavlja redizajnirana verzija postojećeg četvorolitarskog V8 motora sa dva turbo punjenja, zajedno sa novim usisnicima vazduha, izduvnim sistemom i aktivnim sistemima hlađenja. Bez ikakvih ograničenja, kompanija Bentley tvrdi da je njihova nova trkačka linjija motora sposobna da proizvede 550 ks, što je nešto jača izlazna snaga u poređenju sa prethodnim modelom Continental GT V8 S sa 521 ks i gotovo ista kao kod glomaznih W12 jedinica. Karoserija je dizajnirana kako bi podsećala na ulično legalni model automobila, ali istovremeno generisala daleko više sile potiska.

Bentley planira da uvede najnovijeg sportistu po prvi put na Blancpain GT Series Endurance Cup takmičenju, gde će braniti titulu koju je osvojio ove godine, a trka je postavljena sa prvom rundom u Monci 22. aprila sledeće godine. Sa druge strane, nije bilo ni jedne reči o tome kada će timovi biti u mogućnosti da podnesu zahteve za nove modele, ali zbog toga ne možemo kriviti ekipu iz Krevea koja jednostavno čeka da svi radovi i planovi budu kompletirani pre nego što se to dogodi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group