„BEST OF BMW“ - Pretpremijerno predstavljanje tri nova BMW modela

Više slika

Više slika

BMW Srbija je krajem septembra 2019 organizovao „BEST of BMW“ događaj na kojem su klijentima i predstavnicima medija pretpremijerno predstavljeni najnoviji BMW modeli – potpuno novi BMW X6, prvi ikada BMW Serije 8 Gran Coupe, i potpuno novi model BMW Serije 1.

Pored novih modela gosti su imali priliku da testiraju najnovije BMW M modele u dinamičnoj vožnji na stazi Navak, BMW X modele u off road vožnji, kao i neke od najnovijih, najluksuznijih i električnih modela u voznji po putu.

BMW X6 je svojom prvom generacijom 2008. godine uveo na tržište potpuno novi segment sportskih aktivnih kupe vozila (SAC), a do sada jeprodato preko 443 hiljade primeraka ovog modela. Najnovija, treća generacija je za 26mm duža, za 15mm šira, a za 6mm niža od prethodne. Po prvi put moguće je naručiti prosvetljenumasku hladnjaka, poznate „BMW bubrege“, što ovaj model čini još impozantnijim. U standardnoj opremiovog modela su adaptivni LED, dok su opcionalno dostupni BMW laserskifarovi sa dometom dugog svetla od preko 500m.

Međuosovinsko rastojanje je povećano za 42mm, a zapremina prtljažnika za 30 litarai sada iznosi 580 litara. Lukovi točkova su blago šestouganog obika, dok su dostupne veličine od 19 do 22 inča. Zadnji otvori za vazduh dodatno naglašavaju prepoznatljiv karakter BMW X6. Enterijer modela kombinacija je ekskluzivnih materijala i modernih tehnologija. BMW Live Cockpit Professional i sportska sedišta su standard, a prvi put je za ovaj model moguće poručiti i panorama krov, koji opcionalno može imati Sky Lounge osvetljenje u 6 boja. Sistem za zabavu na zadnjim sedištima se sastoji od dva ekrana osetljiva na dodir, dijagonale 10,2“i „Blueray“ plejerom sa usb i HDMI priključcima.

U startu su dostupne dve benzinske i dve dizel varijante i to trolitarski 40i sa 340KS, M50i (4.4litra/530KS), 30d (3litra/256KS) i M50d (3litra/400KS), a od decembarske proizvodnje će ponuda biti proširena i modelom X6M (4.4litra/600KS).

Početna cena novog X6 je 79.990 i to za verzije 40i i 30d.

BMW Serije 8 Gran Coupe je najluksuzniji sportski automobil koji je BMW ikada napravioi postavlja nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa četvora vrata.Ovaj model predstavlja kombinaciju superiornog izgleda, sportskog duha i luksuznog ambijenta.

Prošle godine je, posle skoro dvadeset godina, predstavljena dugo očekivana, druga generacija BMW Serije 8. Prva „osmica“ je predstavljena pre trideset godina, 1989. godine, na salonu u Franfurtu i u prvih 8 dana od premijere, poručeno je 5.000 komada.

Sada, otprilike godinu dana nakon izlaska kupe i kabriolet verzija, novu Seriju 8 dopunjujemo i„Gran Coupe“ verzijom.Dužina modela je 507cm, što je 23cm duže od kupea,a od aktuelne Serije 7 kraći je za svega 4cm.

Linija krova koja se spušta i nastavlja do samog kraja vozila uokvirujući zadnje staklo čini jedinstven dizajerski element „Gran Coupe“ modela. Horizontalna linija na zadnjem delu dodatno naglašava širinu vozila, aupečatljiv prednji deo dopunjuju veliki otvori za vazduh.

Enterijer čine instrumenti kojisu orijentisani ka vozaču, a na raspolaganju su sve najmodernije tehnologije. Očekivano, luksuz je na najvišem nivou, od „Crafted Clarity“ elemenata od brušenog stakla do enterijera presvučenog najfinijom kožom. Zadnja sedišta su vizuelno razdvojena centralnom konzolom i dizajnirana po ugledu na prednja, te kao dva odvojena sedišta pružaju maksimalnu udobnost i istovremeno bočnu podršku. Bogat paket standardne opreme sadrži felne od 18 inča, BMW Live Cockpit Professional sistem, head-up displej, Hi-Fi ozvučenje, ambijentalno osvetljenje, Vernasca kožu, a xDrive verzije imaju i Integral Active Steering odnosno paket koji sadrži upravljanje zadnjim točkovima i sportski varijabilni upravljač. Dodatno je moguće poručiti i M Sport i M Carbon pakete eksterijera.

U startu su dostupni modeli 840i (3l/340 KS sa zadnjim pogonom i xDrive sistemom), 840xd (3l/320 KS) i M850xi (4.4l/530 KS), a od novembra počinje proizvodnja modela M8 Gran Coupe (4.4l/600 KS).

Početna cena BMW Serije 8 Gran Coupe iznosi 91.990€ za varijantu 840i sa zadnjom vučom.

BMW Serije 1 u svojoj najnovijoj, trećoj, generaciji po prvi put donosi pogon na prednjim točkovimašto omogućava više prostora na zadnjoj klupi i u gepeku. Odlikuju ga još efikasniji agregati i najsavremenija tehnologija.

Prvi put na ovom modelu je maska hladnjaka(„BMW bubrezi“) u jednom okviru, ima izmenjen dizajn farova, novi izbor felni i po prvi put one od 19 inča. Njegovi kratki prepusti i linija prozora koja se podiže pružaju dinamičan izgled. Veća vrata omogućavaju lakši ulazak i izlazak iz vozila, a na zadnjoj klupi je 33mm više prostora za noge.Unutrašnjost jedodatno unapređena tako da je kod baznog modela dostupan ekran dijagonale 8,8 inča “Infotainment” sistemakoji je osetljiv na dodir, a tu su i funkcije poput kontrole glasom i gestovima.  Unutrašnjost dalje odlikuju nova instrument tabla, centralna konzola sa novom ručicom menjača, iDrive kontrolerom i dugmetom za start motora koji čine jedan upravljački modul. Na listi opreme ovaj model poseduje senzore za kišu, Servotronic, elektromehaničku ručnu kočnicu, multifunkcionalni volan i BMW Live Cockpit Professional sa digitalnom instrument tablom od 8,8“ + 5,1“, dok su opciono dostupni ekrani u dimenzijama od 10,25 inča i„head up display“.Prodaja startuje sa modelima 118i (1.5/140), 116d (1.5/116), 118d (2.0/150), 120xd (2.0/190), anajsnažniji je M Performance  M135i xDrive (2.0/306). Cena novog modela počinje od 23.990eur.

Nakon predstavljanja novih vozila, posetioci su imali priliku da testiraju najnovije  BMW M automobile na NAVAK stazi, među kojima su se premijerno našli BMW X3M i X4M – modeli koji od 0 do 100 km/h ubrzavaju za 4,1 sekunde, i poseduju redne šestocilindrične agregate koji isporučuju 510 KS. Pored ova dva modela, neizostavno je istaći BMW M5 – model snažnog 4,4l V8 agregata sa M Twin Power Turbo Tehnologijom koji isporučuje 600 KS. BMW događaj koji je okupio samo najbolje iz BMW game sadržao je i poseban deo testiranja xDrive pogona u najnovijim BMW X modelima na off road poligonu, kao i testiranja najluksuznijih BMW modela u vožnji na putu.

Ovo je jedan od mnogobrojinh događaja kojima BMW Srbija svojim klijentima želi da približi BMW modele i omogući pravo BMW iskustvo, a pozitivne reakcije posetilaca potvrdile su da BMW sa razlogom zovu „Ultimate driving machine“.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group