Alfa Romeo 6C 2500 ss Pininfarina grmeće ulicama Beograda

Beograd se priprema za društveni događaj godine-„24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Luxury Salon”, trodnevni spektakl, posvećen skupocenim klasičnim automobilima, rafiniranosti i kvalitetu, koji će biti održan od 06. do 08. septembra.

Ovaj ekskluzivni događaj organizuju DEGORSI Luxury Consultancy i Srpski Savez za Istorijska Vozila, član FIVA-e, zajedno sa Muzejom Automobila, regionalnim partnerom Scuderia Zagreb, a pod patronatom srpske kraljevske porodice, uz veliku podršku Grand Casina Beograd, koji će svim prisutnima priuštiti nezaboravno iskustvo i mogućnost da se prepuste i podele svoju strast prema automobilizmu, eleganciji, stilu i prefinjenosti. 

Subota 07. septembar, od 10.00 časova, biće u znaku Belgrade Classic Car Show-a 2013” powered by UNIQA, čiji je deo Auto Bild Grand Tour Historique”, paradni defile najlepših klasičnih automobila iz cele Evrope.

Program će početi predstavljanjem zvezda među automobilima od kojih izdvajamo Alfa Romeo 6C 2500 ss Pininfarina, iz 1949. godine, savršenstvo u domenu italijanskih karoserija, apsolutni hit na Concours d’Elegance takmičenjima širom sveta, na kojima je osvojio nebrojeno mnogo nagrada i priznanja u različitim kategorijama. Ovaj model ima tri karburatora, 110 konjskih snaga, i razvija maksimalnu brzinu od 155 kilometara na sat, a period u kojem je nastao smatra se zlatnim dobom proizvodnje automobila u Italiji, zbog razvijanja stila koji postaje poznat širom sveta. Ovaj dvosed, poznat kao prvi model sa duplim svetlima na svetu, prodat je aristokratskoj porodici na Siciliji, nakon čega putuje prvo u Englesku, a zatim, 1975. godine u Sjedinjene Američke Države, da bi se 2000.  vratio u svoju domovinu, Italiju, današnjem vlasniku Corraradu Loprestu,  jednom od najpoznatijih kolekcionara na svetu koji se ponosi kolekcijom od čak 50 primeraka, remek-dela automobilske industrije, od kojih su neki unikati, neprocenjive vrednosti. Corrado  Lopresto biće gost Beograda i manifestacije „24 sata Elegancije.”

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group