Šesta generacija Opel Corse stigla je u Srbiju

Više slika

Više slika

Opelov mali bestseler sinoć je svečano predstavljen pred brojnim gostima koji su imali priliku da se uvere u savršen spoj dizajna, nemačkog inženjeringa, premijum HI-Tech enterijera i inovativnih tehnologija u oblasti bezbednosti koji ovaj automobil poseduje. Nova Opel Corsa u salonima širom zemlje biće dostupna po ceni od 12.490 evra u varijanti sa motorom F 1.2 XEL 55 KW (1.2 lit, 75 KS) i manuelnim menjačem.

Po ovoj ceni koja uključuje i PDV dolazi standardna oprema koja između ostalog podrazumeva: start/stop sistem, indikator kvaliteta ulja, pomoć pri kretanju na uzbrdici, prepoznavanje trake na putu, paket za zaštitu motora od prašine.

 „Sa velikim nestrpljenjem iščekivali smo momenat kada će Nova Corsa stići i na naše tržište i siguran sam da ćete biti oduševljeni. U svom malom bestseleru Opel po prvi put nudi tehnologije i sisteme asistencije koje kupci inače znaju samo iz viših klasa vozila. Glavna atrakcija su adaptivna IntelliLux LED® matrix svetla bez odsjaja, ali tu su i vrhunski sistemi asistencije, kao i odlična povezanost i zabava sa novim spektrom info-zabavnih sistema. Nova Corsa imala je svetsku premijeru na IAA Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu u septembru, a već je dobila titulu „službeni auto godine“, kao i kandidaturu za  „Best Buy automobil Evrope 2020“. Ova godina je za Opel posebna i po tome što je upravo u Frankfurtu predstavljena i potpuno električna Corsa, međutim za sada na našem tržištu biće dostupna njena benzinska i dizel varijanta“, rekao je Nenad Buha, menadžer prodaje Opel Srbija koji se ispred kompanije obratio prisutnima.

Prodaja 4,06 metara dugačkog automobila sa petoro vrata nemačkog proizvođača počinje sa posebno ekonomičnim benzinskim i dizel agregatima raspona snage od 55kW (75 ks) do 96kW (130 ks). Umerena potrošnja goriva i dinamična vožnja su karakteristične za sve pogonske jedinice (potrošnja goriva NEDC[1]: grad 5,54-3,7 l/100km; otvoreni put 4,2-2,9 l/100km; kombinovana vožnja 4,7-3,2 l/100km, 106-85 g/km CO2; WLTP : kombinovano 6,24-4,0 l/100 km, 144-104 g/km CO2, svi podaci preliminarni).

Na vrhu ponude menjača nalazi se osmostepeni automatik. Ukupan sportski osećaj dopunjuje dizajn sa lakšim materijalima i niska pozicija sedenja vozača. Pored toga, pasivna bezbednost je na visokom nivou, a Opelovi inženjeri su takođe fino podesili šasiju i upravljanje. Sve ove prednosti donosi već osnovna verzija. Podjednako uverljivi su inapredni sistemi asistencije, inovativni info-zabavni sistem i odličan odnos između cene i performansi. Corsa takođe po prvi put u ovom segmentu nudi uglađen osmostepeni automatski menjač. Po ovoj ceni nikada nije postojala tehnološki naprednija i dinamičnija Opel Corsa.  

Pored živahnih motora nove Corse, dizajn lakog automobila takođe doprinosi vrhunskoj dinamici u vožnji. Najlakša verzija modela nove generacije čak ide i ispod magične cifre od 1.000 kilograma. Bez vozača, ovaj automobil sa pet vrata ima težinu od samo 980 kg. U poređenju sa svojim prethodnikom, ova varijanta je lakša za značajnih 108 kg. Ovo je ušteda u težini od oko 10 procenata, iako novi model ima sličnu dužinu od 4,06 metara. Karoserija u beloj boji je oko 40 kilograma lakša, a veoma kompaktni trocilindarski motori imaju za oko 15 kg manju težinu od četvorocilindraša prethodne generacije. Aluminijumska hauba je takođe uštedela oko 2,4 kg u poređenju sa manjom haubom

Izbor je vaš: Ekstremno sportska Corsa GS Line, udobna Corsa Elegance

Čak i osnovna verzija nove Corse ima mnoge tehnologije i dodatke za uvećanje komfora, kao što su tipične Opelove funkcije poput grejanja upravljača i grejanja kožnih sedišta sa funkcijom masaže za vozača. Sistemi asistencije uključuju, na primer, Upozorenje na čeoni sudar sa automatskim kočenjem i prepoznavanjem pešaka, Inteligentni tempomat, Asistenciju održavanja vozila u traci i Prepoznavanje saobraćajnih znakova. Iznad bazne verzije, tri paketa opreme sa različitim naglascima se obraćaju različitim grupama kupaca. Corsa Edition obuhvata popularnu dodatnu opremu, Corsa Elegance je skrojena za maksimalan komfor, a Corsa GS Line kombinuje dodatne sportske funkcije. 

U verziji Corsa Elegance prednje sedište za suvozača koje se podešava u šest pravaca, naslon za ruku sa ostavom kao i LED prednja svetla u tipičnom Opelovom izdanju i LED svetla za maglu čine putovanja još jednostavnijim. Hromirani dekor, atraktivno ušivanje i drugi detalji čine verziju Elegance posebno privlačnom. Sportske ambicije GS Line kao dinamične varijante modela su vrlo jasne – kako spolja tako i iznutra. Sportska sedišta za vozača i suvozača, kao i aluminijumske sportske pedale, crna obloga krova i crveni dekor na instrument tabli naglašavaju sportski osećaj. GS Line se odmah može prepoznati po hromiranoj izduvnoj cevi i sportskim branicima napred i pozadi. Sport mod donosi još dinamičnije upravljanje i odziv gasa. Druge zanimljive opcije u dizajnu uključuju B stubove u crnoj boji visokog sjaja kao i brojne opcije personalizacije. Tu spadaju sveobuhvatni program točkova kao i digitalna instrument tabla, kožna sedišta ili dvobojna karoserija. 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group