Zvanično predstavljanje Romeo Sauber F1 modela

Više slika

Više slika

Alfa Romeo i Sauber otvaraju novo poglavlje u njihovoj bogatoj istoriji i zajedno stupaju u saradnju koja startuje od sledeće sezone Formula One šampionata…

Pomenuto partnerstvo nastalo je ovog vikenda u Museo Storico Alfa Romeo ustanovi, smeštenoj nedaleko od Milana, gde je F1 tim predstavio svoju novu liveriju i vozačku postavku za 2018. godinu.

Šema boja, kao što možete videti, primarno je bela na nosu i bokovima automobila, a crvena se može primetiti na usisniku vazduha i poklopcu motora. Prominentne Alfa Romeo oznake predstavljaju prvi put da jedna italijanska marka bude predstavljena na ovaj način - pored svih malih logoa na Ferrari bolidima - nakon trideset godina i jedinu marku koja je dobila ovakvu dobrodošlicu kao primarni sponzor švajcarskog tima, koji nikako da stane na noge od kako se rastao sa kompanijom BMW.

Vozači restauriranog tima biće Markus Erikson i Čarls Lekler. Erikson je sa ekipom Sauber još od 2015. godine. Kada se pridružio ekipa je bila u sada nepostojećoj Caterham postavci, a za njega se verovalo da će postati izbor ekipe od naredne sezone. Lekler je proizvod Ferrari škole i sveži osvajač FIA Formula 2 šampionata, serije koja je formalno poznata kao GP2 i poseduje bivše osvajače kao što su Niko Ronzberg, Luis Hamilton, vozač ekipe McLaren ekipe Stofer Vandorne i Toro Roso tima Pier Gasli.

Lekler takođe nije nepoznat ekipi Sauber i vozio je za nju šest puta tokom testova prošle sezone, kao i Haas nekoliko puta pre toga. Njegova uloga glavnog test vozača tima biće preuzeta sledeće sezone od strane Antonija Giovinazija, još jednog Ferrari učenika koji se takmičio u dve trke za Sauber upravo završene sezone i bio je test vozač kako za ekipu Haas tako i Ferrari.

Ostaje pitanje dali talenat i finansijska podrška mogu pomoći ekipi Sauber da pronađe svoj put nazad ka vrhu. Od trećeg i drugog mesta koja je osvajala pre jedne decenije, ova ekipa je pala na deseto mesto tokom nekoliko poslednjih godina, što ove sezone dolazi ravno nuli jer je Manor izpao iz igre.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group