VN Kanade: Fetel najbrži u Montrealu

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel pobedio je u trci za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, i povećao prednost na vrhu tabele vozača Formule 1...

Fetel, koji je startovao sa pol pozicije, do treće pobede ove sezone, ukupno 29. u karijeri, došao je za sat, 32 minuta, devet stotinki i 14,3 stotinke. Branilac trofeja ove sezone pobedio je i u Maleziji i Bahreinu.

Španac Fernando Alonso u Ferariju osvojio je drugo mesto, treći je bio prošlogodišnji pobednik, Britanac Luis Hamilton u Mercedesu, a četvrti Australijanac Mark Veber u Red bulu. Pobednik VN Monaka, Nemac Niko Rozberg u Mercedesu, nastup je završio na petom mestu, šesti je bio Žan Erik Verne u bolidu Toro rosa, a sedmi Britanac Pol di Resta u Fors Indiji. Bodove su još osvojili vozač Ferarija, Brazilac Felipe Masa, Finac Kimi Raikonen u Lotusu, i Adrian Sutil u bolidu Fors Indije.

Fetel je vodeći u plasmanu vozača sa 132 boda. Alonso je drugi sa 96, a treći Raikonen sa 90 bodova. Red bul zauzima čelnu poziciju u plasmanu konstruktora sa 201 bodom. Ferari je drugi sa 145, a treći Mercedes sa 134 boda.

Šampionat Formule 1 biće nastavljen 30. juna trkom za VN Britanije u Siverstonu.

A.N.


Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group