Fetel bi ponovio potez iz Malezije?

Sebastian Fetel kaže da bi se verovatno opet oglušio o timska naredjenja i obišao Marka Vebera, ukoliko bi se ponovila situacija slična onoj u Maleziji.

Premda se izvinio svom timskom kolegi zbog toga što ga je pretekao uprkos naredjenjima iz boksa i tako pobedio na Velikoj Nagradi Malezije, Fetel je danas u Kini rekao novinarima da ni Veber nikada nije njemu pomagao u prošlosti kao i da nije zaslužio da trijumfuje na pomenutoj trci.

Fetel tvrdi da nije jasno razumeo instrukcije iz boksa, ali da bi i da jeste, verovatno postupio isto.

" Nisam siguran šta da vam kažem jer ovako hladne glave razmišljam drugačije, ali velika je verovatnoća da bih uradio isto. Veber nije zaslužio pobedu u Maleziji. Postoji konflikt, s jedne strane ja sam tip koji poštuje tim i njegove odluke, ali s druge strane uvek želim da pobedim. Posebno kada to svojom borbom i vožnjom zaslužim."

Ni u prošlosti Fetel i Veber nisu imali najsjajnije odnose, a Austrijanac ne poriče da je i to možda doprinelo incidentu.

"Nikada u karijeri nisam dobio pomoć niti podršku od njega. Marka mnogo poštujem kao odličnog vozača, ali mislim da je i ranije bilo situacija kada je on mogao da pomogne timu, ali nije."

 

M.D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group