Veliki povratak mlade nade automoto sporta

Više slika

Više slika

Perspektivni mladi vozač Huan Manuel Korea, dočekao je veoma inspirativan povratak sportskim takmičenjima nakon gotovo dve godine od užasavajućeg udesa na Spa stazi i pridružiće se šampionskom trkačkom timu Formula 3 ART Grand Prix takmičenja u sezoni 2021...

Korea je preživeo nekoliko teških operacija i živeo je sa spoljnim šinama i steznicima na nozi više od godinu dana, u okviru dugačkog rehabilitacionog procesa nastalog nakon što se sa svojim Formula 2 bolidom slupao u tragičnom udesu, koji je njegovom kolegi Antoinu Hubertu oduzeo život i potresao svet sportskog automobilizma 2019. godine.

Dvadeset i jednu godinu star vozač sada je potpuno spreman za nastavak svoje karijere, šesnaest meseci nakon udesa sa predsezinskim programom koji je već na pomolu.

“Pre svega, veoma sam srećan što se vraćam nazad posle svega što sam preživeo”, izjavio je kolumbijsko/američki vozač. “Krajnje sam zahvalan na ART Grand Prix takmičenju i mnogo mi znači što su njegovi čelnici verovali u moj povratak. F3 sezona predstavlja tranzicionu godinu, a moji snovi su i dalje zasnovani na ulasku u F1 šampionat, a ona svakako predstavlja moj prvi korak u zvaničnom povratku.”

“Moji ciljevi su prilično ispred mog vremena, tako da i dalje moram raditi naporno, posebno kada imam u vidu da godinu ipo dana nisam seo u automobil, trudiću se najviše što mogu, radiću ono što volim i to je već samo po sebi velika pobeda.”

Korea je bio dvostruki osvajač podijuma u Formula 2 takmičenju pre incidenta, osvajajući drugo mesto u Sprint Races trkama u Baku i na Le Castellet stazi. On takođe poseduje ekspertizu stečenu u GP3 seriji, provevši sezonu ipo sa ekipom Janzer Motorsport, sa kojom je imao nekoliko vezanih dobrih rezultata.

Sebastijan Filipe, direktor novog Koreinog F3 tima, izjavio je: “Nakon užasavajuće nesreće na Spa stazi, avgusta meseca 2019. godine, Huan Manuel je prošao mnogo faza, uvek se boreći i održavajući svoje snove živim, trudeći se da se vrati i jednoga dana domogne najvišeg mogućeg nivoa.”

“Ovaj mladić je primer junaštva i ja sam veoma ponosan što mogu da mu pružim priliku da se vrati sportskom automobilizmu. Huan Manuel poseduje veoma jak mentalitet, konstantno se bori kako bi se vratio u savršenu formu i gladan je uspeha. Iza volana njegov veliki talenat je prisutan i potvrđen je uspesima koje je nanizao u dosadšnjoj karijeri.”

“Mi smo spremni da ispratimo Manuela tokom njegovog obnavljanja karijere i pomognemo mu da nastavi svoj put ka zvezdama, a on će našem timu zauzvrat pružiti sve prednosti svog talenta i trkačke ekspertize.”

 

N.Đ.

Izvor: F1

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group