Velike promene najbržeg cirkusa na svetu

Kako bi začinili stvari, čelnici Formula 1 šampionata mogli bi predstaviti subotnje sprint trke na odabranim stazama tokom predstojeće sezone...

Ovaj predlog bi kvalifikacije za trku pomerio u petak, gde bi one zamenile drugi dan treninga. Ova kvalifikaciona trka postavila bi poredak za sprint trku u subotu, što bi na dalje trebalo da ponudi redukovanje bodova u šampionatu za prvih osam na cilju i odluči startni poredak na nedeljnom gran pri takmičenju.

Timovi i sportske gazde diskutovale su na ovu temu putem video konferencije tokom jedanaestog februara i zakazanog F1 sastanka. Sudeći prema Formula1.com, svi učesnici su dočekali ovaj predlog sa odobravanjem, dok su F1, FIA i deset timova ponudili svoju podršku.

Kanadski, italijanski i brazilski ogranci šampionata najverovatnije će predstavljati domaćine subotnjih sprint trka, a tokom nedavnog intervjua sa Martinom Brundleom, F1 direktor Stefano Domenikali priznao je da najbrži cirkus razmatra načine na koje može da unese svežu energiju u svoje serije.

“Svi timovi prepoznaju važnost uključivanja publike u naše procese tokom uvođenja noviteta sa ciljem uspostavljanja daleko uzbudljivijih vikend formata”, naglasili su FIA i F1 čelnici u svojim izjavama. “Upravo iz tog razloga, podrška svih strana uključenih u projekat novog kvalifikacionog formata, namenjenog određenim trkama, zajedno sa brojnim radnim grupama koje su trenutno aktivne, predstavljaju pravi podsticaj na putu kompletiranja plana pre početka 2021. F1 šampionata.”

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group