Valentino Rossi pobednik Monza Rally-ja

Nakon odličnog drugog mesta prošle sezone, Valentino Rossi ove se godine popeo i na najveću stepenicu pobedničkog postolja relija koji se već tradicionalno vozi na italijanskoj Monzi.

Il Dottore i njegov suvozač Carlo Cassina iz 90. izdanja ovog relija izašli su kao pobednici s prednošću od svega 2.8 s ispred višestrukog pobednika Le Mansa Dinda Capella…

Već pri dolasku u Monzu Rossi je rekao kako je došao da pobedi, a to je i ostvario zadržavši prvo mesto nakon devet odvoženih etapa ispred 30.000 posetilaca koji su na legendarnoj italijanskoj stazi uživali u vožnji vrhunskih vozača. 

Rossi nije samo pobedio u ukupnom plasmanu po etapama već je odneo titulu i u međusobnim dvobojima sa ostalim vozačima. U tom pohodu do vrha Rossi je iza sebe ostavio MotoGP kolegu Andreu Doviziosa i Dinda Capella, koji je nakon tri vožnje za Rossijem zaostao dobrih 8.5 s.

Dobar posao odradio je i ostatak VR|46 Racing tima u sastavu Robby Brivio i Uccio Salucci koji je osvojio deveto i trinaesto mesto ukupnog poretka po etapama. Nezadovoljan ne može biti ni Andrea Dovizioso, koji je uz treće mesto iz finalnog dvoboja kući poneo i peto u ukupnom poretku po etapama.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group