Uživajte u urliku moćnog trkačkog Mustang GT3 modela

Kompanija Ford naporno testira svoj Mustang GT3 model već godinu ipo dana, ali je čekala više od toga kako bi ga zvanično predstavila ovog 9.juna na 24 Hours of Le Mans trci...

Proslavljajući ovaj dugo očekivani debi, proizvođač je izbacio novi snimak koji nam predstavlja Džoija Henda tokom nekoliko krugova u Sebringu.

Ford i dalje drži detalje vezane za ovaj model usko uz svoje skute, ali video koji nam je predstavljen pruža uvid u ogoljenu kabinu novog Mustang automobila opremljenu sa kavezom i dva digitalna displeja. Takođe, možemo videti i komponente od ugljeničnih vlakana, zajedno sa nečim što deluje kao podesivi anti-lock kočioni sistem. Unutra je takođe i trkački fokusirana centralna konzola, zajedno sa minimalističkim sportskim upravljačem.

Kada je automobil prvobitno najavljen januara prošle godine, Ford Performance odeljenje potvrdilo je da će on biti razvijen zajedno sa kompanijom Multimatic. Čelnici brenda dodali su i to da ovaj poni poseduje petolitarski V8 agregat baziran na Coyote mašini, sa modifikacijama i paketom spremnim za šampionat svetske klase u GT3 trkama izdržljivosti.

Dodatni detalji su ograničeni do danjeg, ali je za trkački automobil rečeno da poseduje specijalno vešanje, menjač na zadnjoj strani i panele karoserije od ugljeničnih vlakana. Model je takođe opremljen sa specijalnim aerodinamičkim paketom koji uključuje i prilično veliko zadnje krilo.

Nešto više o novom izdanju kompanije Ford, koje će dobiti i svoju ulično legalnu varijantu, saznaćemo ovog meseca, ali je kompanija Ford već najavila da će se Mustang GT3 takmičiti u 2024 International Motor Sports Association (IMSA) trkačkoj sezoni, uključujući i trku 24 Hours of Daytona. Američka kompanija ističe i to da će novi modeli biti voženi od strane IMSA GTD Pro tima, koji se nalazi u vlasništvu brenda Multimatic, ali i od strane drugih kupaca Mustang trkačkih modela koji se bore u GTD klasi sa startom u Dejtoni 2024. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group