Upoznajte Loebov Peugeot 208 T16

Francuzi ove godine dolaze na Pikes Peak International Hill Climb, 30og juna sa Peugeot automobilom i devetostrukim šampionom Sebatianom Loebom, koji će voziti novo razvijeni 208 T16, čije su prve fotografije izašle danas, zajedno sa kratkim promo videom u kojem se pojavljuje 405 T16...

 

Peugeot se nada da će uspeti da ponove uspeh koji su imali sa 405 T16, koji je odneo pobede 1988 i 1989. godine, vozačima Ari Varanen-u i Robby Unseru. 

Sebastian Loeb je izjavio da je bio veoma inspirisan promo videom koji možete da vidite u nastavku, koji je napravlje da bi se proslavio Vatanenov uspeh. 

Model 208 T16 ima malo  toga zajedničkog sa super mini modelom sa kojim deli ime. Peugeot i dalje nije izašao sa detaljima oko ovog automobila, a pod posebnim velom misterije je koji će motor biti ubačen u ovaj model.

"Proporcije ovog modela se veoma razlikuju u odnosu na proizvodni model 208", izjavio je Michael Trouve, koji je zadužen za dizajn u Peugeot Styling centru. "Razlika koja se vidi mu daje oblik zveri. Peugeot Sport nas je ograničio mnogim faktorima kao što su širina, visina, položaj točkova i motora i radili smo sa ovim osnovama da bi smo napravimi 208 T16."

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group