Ukoliko se McLaren ne popravi Alonso odlazi

Fernando Alonso je prethodnih godina imao nekoliko teških sezona u Formula 1 šampionatu...

Dvostruki svetski šampion je uspeo da osvoji svega dva boda ove sezone i nije stao na podijum još od 2014. godine, ali pored svih kritika, celokupna javnost se slaže u jednom - ovo nikako nije slučaj zbog njegovih kvaliteta, već mana automobila kojim upravlja.

Sada su Alonso i McLaren postigli dogovor da septembar bude presudni mesec u kome će se doneti odluka o njihovoj budućoj saradnji. Ukoliko se sve ne skocka za McLaren, tim ove kompanije moraće da se oslobodi Honda motora koji im zadaju najveće probleme. A, ako se stvari ne poprave za Alonsa, on će najverovatnije potpuno napustiti F1 takmičenje.

Kuda li će se dalje zaputiti bivši svetski šampion? Indy šampionat, možda. Fernando je izjavio da je trka koju je odvozao u Indianapolis 500 seriji ranije ovog leta najpozitivnija stvar koja mu se do sada dogodila u 2017. godini i daleko je više privučen zelenim poljima Amerike nego mogućnostima koje nudi Formula 1, posebno jer McLaren - Honda ima drastično loše rezultate, a ostali timovi ne pružaju dovoljno interesovanja da ovog iskusnog vozača izvuku iz nemile situacije.

"Videćemo u narednih nekoliko meseci", izjavio je Alonso u jednom intervjuu. "Uvek sam tvrdio da sam otvoren kada se radi o budućnosti. Želim da pobedim sledeće godine, a kako bi ovo ostvario potrebne su dobre promene ovde u ekipi McLaren. Brojne promene. Ukoliko se one dogode, verovatno ću ostati, ali sve će se razrešiti u septembru, tako da u ovom trenutku nema previše poente govoriti o bilo čemu."

Čak i ako napravi ovaj korak u ovom delu svoje karijere, ne možemo odbaciti mogućnost da će se Alonso u jednom momentu, vratiti u grand prix takmičenje. Njegov bivši klupski kolega Kimi Raikonen napustio je takmičenje 2009. godine jer se uslovi koje je umao u šampionatu nisu poklapali sa njegovim ambicijama. Proveo je nekoliko sezona u NASCAR trkama, nakon čega se vratio u Formulu 1 2012. godine. Međutim Kimi je osvojio samo dve titule od tada,  a sa 37 godina, samo godinu više od Alonsa, razmišlja da okonča svoju F1 karijeru.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group