U Meklarenu svesni svojih problema

U Meklarenu veruju da se mogu uključiti u šampionsku trku nakon što su identifikovali i ustanovili probleme na svojim bolidima.

Ovaj slavni F1 tim osvojio je svega 4 poena u dosadašnjem toku sezone, čak 62 manje od lidera karavana, ekipe Red Bul.

"Nismo idealno počeli sezonu, ali verujem u naš tim i u naš bolid", rekao je direktor Meklarena Dzonatan Nil.

"Svesni smo da imamo problema, ali verujem da smo na putu da ih otklonimo."

Dženson Baton i njegov novi klupski kolega Serhio Perez mučili su se na Velikoj Nagradi Australije, a Baton je završio kao deveti, osvojivši tako svoje jedine ovosezonske bodove. U Maleziji su stavri krenule na bolje, medjutim greška mehaničara tokom pit-stopa skupo je koštala Batona, a Perez je stigao deveti. 

Sve to je rezultiralo time da je Meklaren tek sedmi u generalnom plasmanu konstruktora, što svakako uzrokuje nervozu u taboru ovog tima šampionskog renomea.

Ipak, Baton je u petak izjavio da je tim naporno radio u tronedeljnoj pauzi, te da misli da još može da se umeša u borbu za titulu.

"Sezona je duga, u hodu ispravljamo greške i nedostatke na bolidu, i očekujem da budemo sve brži i brži. U petak je važan dan jer ćemo tada na stazi videti jesmo li uspeli da rešimo odredjene probleme. Ne postoji magični sastojak, mnogo je elemenata koje utiču na performanse automobila. Moram da istaknem da smo jako ohrabreni vrednim radom Džensona i Serhija kako u bolidu, tako i van  njega. Imamo dobar agregat, ali moraćemo još da ga usavršavamo", podvukao je Nil.

 

M.D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group