Trkački Lotus Exige 380

Više slika

Više slika

Lotus Exige Race 380 je novi blizanac orijentisan trkačkoj stazi nedavno predstavljenog Exige Sport 380 modela i jedan od najbržih sportista koje je Britanija ikada proizvela.

Sudeći po kompaniji Lotus, njihov novi trkački automobil je spreman da postane vodeći u svojoj klasi i svetskoj seriji Lotus-Cup, kao i na drugim različitim trkačkim događajima, dok svakome ko može da priušti ovaj automobil, on stiže na kućnu adresu sledećeg maja.

U poređenju sa ulično legalnom varijantom modela, trkački Exige Race 380 poseduje modifikovano vešanje, nov električni sistem i poboljšanu aerodinamiku, a ne treba ni pominjati XTrac šestostepeni sekvencijalni menjač, uljani hladnjak i oplate kasetnog tipa diferencijala ograničenog proklizavanja.

Ono što pokreće uglađeno vozilo ka ciljnoj liniji i zastavi sa kockama jeste V6 motor sa 3,5 litara zapremine i super punjenjem koji razvija 375 ks i 410 Nm obrtnog momenta, što je veoma impresivno, ako se ima u vidu kilaža ovog trkačkog vozila koja je ispod granice od jedne tone - 998 kg da budemo malo precizniji. Ovo je razlog zbog čega je Exige Race 380 spreman da dominira trkačkim stazama, posedujući snagu prema rejtingu težine koja je neuporediva u njegovoj klasi.

Usavršena aerodinamika takođe učestvuje u jedinstvenom trkačkom doživljaju, pružajući ovom Lotus modelu sa 240 kg pritiska prilikom pri 170mph zahvaljujući novim ventilima uključenim u prednji i zadnji branik kako bi se smanjio pritisak oko točkova.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group