Trkački Golf MK1 GTI sa 600 ks predstavlja pravu atrakciju na trkačkim stazama

Ukoliko biste videli ovu prvu generaciju VW Golf GTI modela na putu, verovatno se ne biste ni potrudili da zadržite pogled na njemu previše dugo, smatrajući da se radi o običnom automobilu koga je definitivno pregazilo vreme...

Međutim, stvari su ovde potpuno drugačije i ovo je GTI jedinica koja predstavlja zvezdu brojnih trkačkih staza i događaja širom Evrope već nekoliko godina i ranije ovog meseca, ona se našla na RACE1000 događaju i trkama ubrzanja u Nemačkoj. Ovaj Golf svakako nije bio najbrži na stazi, ali je on svakako bio najintrigantnija pojava u svakom pogledu.

Detalji vezani za ovaj posebni model prilično su teški za pronalaženje, ali ono što nam je poznato jeste da on razvija izuzetnih 600 ks zahvaljujući uglavnom masivnom turbo punjaču koji je ugrađen. Ovo je suluda cifra za vozilo ove veličine i još je luđa činjenica to što on ne poseduje DSG transmisiju kao moderni Golf modeli i umesto nje dolazi sa tradicionalnim manualnim menjačem.

Na dva klipa koja možete videti ispod teksta, moguće je videti trku ovog Golf keca sa nekoliko automobila tokom ovog događaja. U prvom delu takmičenja možemo ga videti na pravcu protiv Mercedes-AMG GT 63 S, a iako je u ovom slučaju stigao nakon njega do ciljne linije, on jeipak predstavio svoju ogromnu snagu, dostižući 250 km/h na kraju trke.

Finalna trka predstavlja nam ovaj legendarni VW u borbi protiv Lamborghini Aventador modela, a uzimajući u ozbir da italijanski superautomobil poseduje više snage i sistem pogona na svim točkovima, on je izašao kao pobednik bez preterano velikog iznenađenja. Ono što jeste iznenađujuće doduše, jeste činjenica da je Golf uspeo da razvije 251 km/h, što je za mrvicu manje od 258, koliko je uspeo da razvije Aventador na 400 metara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group