Trka dva najbolja električna modela kompanije Audi

Više slika

Više slika

U novom videu trke ubrzanja na crtu su stali Formula 1 i Formula E šampioni, Niko Rozberg i Luks di Grasi u svojim modelima marke Audi...

Međutim, ovde nisu u pitanju bilo koja dva Audi automobila, već prvi RS eTron GT predstavljen nedavno, još uvek pod kamuflažom dok je Rozenberg ovo snimao. Dobar za 590 ks i 830 Nm obrtnog moementa u standardnom modu, ovaj model može isporučiti maksimalnih 637 ks sa aktivnim overbust sistemom. Pomenuta snaga dovoljna je za ubrzanje do sto iz mesta u okviru 3,1 sekunde i maksimalno ubrzanje od 250 km/h.  

U međuvremenu, Formula E automobil protiv koga se Tron bori, poseduje nešto manje snage. Druga generacija ovog bolida poseduje maksimalnih 335 ks, ali zahvaljujući maloj kilaži, ova mašina ubrzava do sto iz mesta za tri sekunde.

Ovo možda deluje kao čudan test, posebno kada uzmemo u obzir činjenicu da je izveden po prilično snežnom danu, ali je kompanija Audi držala prekrivače na stazi kako bi je očuvala suzvom. Uprkos svemu sulovi trke nisu nimalo idealni, tako da oba modela verovatno ne mogu ubrzavati kako bi trebalo.

U ovakvim uslovima, doduše, oba automobila su takoreći u egalu prilikom trkanja na četristo metara. Pored starta, dva automobila imaju gotovo identično ubrzanje do linije finiša, dok je Formula E bolid osvojio pobedu za manje od jedne dužine vozila.

Ovo je svakako iznerviralo Rozberga, koji je nije ništa manje takmičarski raspoložen od kada se penzionisano iz Formula 1 šampionata na kraju sezone 2016., u kojoj je osvojio vozački segment takmičenja. Između trka, prekaljeni Niko  počinje strateško planiranje sledećeg poduhvata ulazeći u detalje pozicije svoje pedale na kočnici i ostalih tehničkih postavki automobila.

Stari taktičar i trkački naučnik, učinio je da njegova dobro razvijena strategija upali, osvojivši drugu trku zahvaljući izuzetnom startu i blizini njihove ubrzavajuće krive, što jednostavno znači da di Garasi nije uspeo da ga stigne.

Šta bi se desilo na potpuno suvoj stazi, predstavlja potpuno drugačiju priču, ali ovo je potpuno impresivna trka u kojoj se ulični električni model kompanije Audi dokazao dovoljno dobrim kako bi se borio sa laganim električnim, trkačkim bolidom Formula E šampionata.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group