Toyota predstavlja novi GR DKR Hilux T1+ reli model

Kompanija Toyota predstavila je novog terenca koji će se boriti na predstojećem Dakar reliju, koji startuje drugog januara sledeće godine...

Trkački automobil nazvan je GR DKR Hilux T1+ i trenutno se nalazi na obimnim testovima u okviru svoje razvojne kampanje. Ova mašina dizajnirana je kako bi odgovorila svim novim trkačkim regulatornim normama namenjenim sledećoj godini i Dakar reliju.

Brojne komponente korišćene od strane drugih Hilux modela u okviru Dakar takmičenja od 2018. godine, nalaze se na novom automobilu, ali ključna poboljšanja predstavlja ugradnja 3,5 litara velikog V6 motora sa duplim turbo punjenjem, dobijenog iz najnovije Toyota Land Cruiser linije. U proizvodnoj formi, ova jedinica razvija 409 ks i 650 Nm obrtnog momenta, ali je kompanija Toyota obećala značajno povećanje ovih cifara u slučaju svog trkačkog modela, bez dalje specifikacije konjskih snaga i obrtnog momenta.

Kao deo kreiranih modifikacija u liniji sa novim tehnološkim regulacijama, dolazi ugradnja većih 37 inča velikih guma, što je značajno povećanje u odnosu na ovogodišnje 32 inča velike gume. Novi automobil takođe poseduje 350 mm dugačak hod vešanja, što je povećanje od sedamdeset milimetara u odnosu na ograničenje koje se koristilo ove godine. Sa svim ovim poboljšanjima, novi GR DKR Hilux T1+ biće još moćniji i sposobniji od svog prethodnika.

Japanski proizvođač kreiraće četiri primerka GR DKR Hilux T1+ reli automobila, namenjena Dakar reliju sledeće godine, a njihovi vozači i navigatori biće Naser Al-Atijah i Mateu Baumel, Džiniel de Vilers i Denis Marfi, Henk Lategan i Bret Kamings, Šamer Varava i Deni Stasen.

"Veoma smo zadovoljni što možemo najaviti tim koji je veoma sličan prošlogodišnjem", izjavio je direktor ekipe Glin Hal. "Sa Naserom i Džinielom koji će voditi naš napad i Henkom koji polako stiče samopouzdanje, veoma smo uzbuđeni po pitanju naših šansi tokom sledećeg Dakar relija. Naši novi GR DKR Hilux T1+ modeli odlično napreduju i potpuno smo sigurni da će nam od sledećeg januara omogućiti da se takmičimo na potpuno novom nivou."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group