Toyota najavljuje novo GT86 Trophy takmičenje u Evropi

Više slika

Više slika

Toyota Gazoo Racing tim proširuje svoje evropske aktivnosti predstavljajući novi Trophy Competition kup, namenjen njegovim GT86 reli i trkačkim automobilima...

Novi Trophy šampionat biće otvoren za sve vlasnike/timove GT86 CS-V3 i CS-Cup automobila, kao i GT86 CS-R3 reli modela. Pošto je Gazoo Racing želeo da novi Trophy Competition šampionat bude što fleksibilniji, on će omogućiti automobilima da budu prisutni u više nego jednoj evropskoj seriji, zarađujući poene bazirane na veličini i nivou takmičenja.

Finalno postolje Trophy serije biće odlučeno prema deset najboljih rezultata iz svakog takmičenja unutar jedne sezone. Pobednik odnosi nagradu od 35.000 evra i model Toyota CH-R. Drugo i treće mesto donose nagrade od 25.000 i 20.000 evra.

„Toyota Gazoo Racing Trophy predstavlja veoma uzbudljiv projekat koji zajedno spaja brojne takmičarske forme i različite discipline kako bi kompletirao jednu titulu“, izjavio je Emanuel Batasti, direktor TBM Customer Motorsport Project odseka. „Kombinujući trkačke i reli automobile u istom takmičenju dolazi kao jako interesantan aspekt takmičenja, a mi verujemo da će biti sasvim dovoljno uzbuđenja kako za takmičare, tako i posmatrače.“

Toyota Motorsport očekuje da se obilje mušterija, koje su već postale deo VLN, RCN i Nirnburgring 24 Hours šampionata, pridruže novoosnovanom takmičenju, ali i svi ljudi koji se bore za titulu u Tour European Rally seriji, nemačkom i FIA European reli šampionatima.

Naveći mogući rezultat po jednoj trci donosi 75 poena, dostupnih za pobednika u klasi sa više od pet automobila tokom trke izdržljivosti od 24 časa ili reli događaja sa specijalnim etapama do i preko 200 kilometara.

Nagrade će biti deljene svim takmičarima koji uđu u minimum pet događaja, od prvog januara do novembra ove godine. Više detalja vezanih za sistem takmičenja i nagrade biće objavljeno na Toyota Motorsport’s oficijanom sajtu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group