Tesla Model S trkačka serija dobila je zeleno svetlo

Više slika

Više slika

Electric GT Racing serija trebalo bi da postane deo svetskog trkačkog kalendara, a u njoj će se takmičiti Tesla Model S automobili...

Ovaj šampionat u kome će se takmičiti isključivo modeli kalifornijskog brenda, zvanično je najavljen pre dve godine, ali je tek sada dobio zvanično odobrenje organizacije FIA i mogao bi da započne za nekoliko meseci.

Sudeći prema tamošnjim medijima, Electric GT World serija sastojaće se od modifikovanih P100D sedan automobila sa oko 778 ks, koji će se, kako smo već naglasili, takmičiti međusobno. Lokacije održavanja trka, vozači i raspored, međutim, za sada ostaju nepoznati. Sve što su nam organizatori potvrdili je da će se takmičenje održavati na poznatim stazama, što najverovatnije znači, da će se Tesla modeli boriti na trenutnim Formula 1 krugovima.

Dobijanje odobrenja od FIA predstavlja veoma veliki korak napred. Trkački spremni Model S sedani nedavno su prošli sve testove, ali serija i dalje mora da radi na privlačenju više timova, jer je za sada prijavljen samo jedan. Međutim, sada, kada je podrška ovom šampionatu konačno pružena, stvari će se odvijati daleko lakše.

Izvori bliski temi, rekli su da će se trkački vikendi održavati od tri kruga kvalifikacija i dve trke u dužini od po 60 kilometara. Svako ko bude bio zaiteresovan za praćenje ovog šampionata, neće sedeti ispred televizora satima, što je svakako dobra stvar. Trke će se održavati tokom dana i noći.

Svi izveštaji takođe navode da će ovaj šampionat biti propraćen eSports serijom i trkom električnih kart vozila, kao i „drift off“ takmičenjem, kada uslovi staza to budu dozvolili. Što se tiče drifting dela, publika će moći da glasa za svoja dva favorita, koji će se takmičiti jedan protiv drugog za jedno od dva najviša odličja. Pobednik ovog dela, osvojiće tri poena u ukupnom skoru šampionata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group