Techrules Ren RS dolazi kao mikroturbinska trkačka mašina

Više slika

Više slika

Prošle godine, kompanija Techrules izazvala je prilično interesovanje svojim debitantskim superautomobilom Ren...

Sada se ovaj brend vraća na sajmove sa trkački orijentisanim Ren RS modelom, predstavljenim u Ženevi po prvi put. Techrules Ren RS je baziran na identičnoj arhitekturi kao i Ren, sa karoserijom dizajniranom od strane Fabricijaa i Đorđeta Điuđiara. Nova mašina predstavljena je u trkačkom elementu i kako dolikuje, a poseduje svega jedno sedište u dizajnu kokpita.

Snaga modela dolazi iz napredne mikroturbinske/hibridne postavke, slične onoj koju je kompanija Jaguar iskoristila u svom C-X75 konceptu, mada Techrules smatra da će od nje zapravo nešto i učiniti.

Eksperimentalni pogonski sklop sastavljen je od par električnih motora napred i još četiri pozadi, sa malim dizel turbinskim agregatom, koji služi za produžavanje opsega. Sa polimer/litijum jonskim pakovanjem baterija od 24 kWh, kineska kompanija tvrdi da njena nova mašina proizvodi oko 1.287 ks i 2,320 Nm obrtnog momenta.

Pomenute cifre performansi, prema navodima, sasvim su dovoljne kako bi lansirale ovaj model do stotke za manje od tri sekunde i obezbede mu maksimalnu brzinu od 330 km/h. Pored električnog pogona, dizel rezervoar zapremine 80 litara zaokružuje maksimalni prelazni opsega automobila na 1.170 kilometara.

Relativno niža verzija biće ponuđena sa četiri električna motora umesto šest i isporučivaće 858 ks i 1.150 Nm obrtnog momenta.

Ovo su veoma impresivne cifre, a kompaniuja Techrules tvrdi da će nastaviti proces industrijskog udruživanja kako bi proširila svoju tehnologiju pogona i različitih aplikacija. Između saradničkih brendova sastavljen je memorandum o razumevanju i ostvarene su mogućnosti za uzajamno stvaranje različitih i sličnih pogonskih sklopova. Za sada, doduše, ostaje nam da posmatramo stvari i nadamo se uspehu Ren RS modela kada se pojavi na Geneva Palexpo štandu ove nedelje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group